Здраве по време на пандемия

Здраве по време на пандемия


Здравето.


Най-важното, без което нищо не можем да постигнем. Олицетворение на начина ни на живот. Нещо, което пандемията ни напомни с гръм и трясък.


Телата и психиката ни го изпитаха така, че си припомнихме, че за тях резервни части няма.
Припомнихме си и колко е важно да сме човечни, по-открити и да поемаме лична отговорност пред непредвидимото.Вече всички знаем за трите Д-та, но как още да останем здрави, доколкото това зависи пряко от нашите действия и решения? С какво е свързано вниманието към здравето - само изследвания и обръщане към лекарите или обща грижа и опит за здравословен начин на живот?


И още:


Какъв е ефектът от нахлуването на вируса в живота ни?
Как да успеем да "преработим" корона кризата в себе си, да не останем изолирани в нея и да запазим спокойствие?
Как да се грижим за физическото си състояние чрез спорт и хранене и каква ще е съдбата на физическите упражнения в условия на пандемия?


Търсим отговорите с гостите в третия епизод от подкаста ни "Повратна точка" - общопрактикуващия лекар д-р Гергана Николова, психотерапевта и психоаналитик Йоана-Магдалена Илчева и Симеон Кръстев, основател на FitTeam Impact - движение за активен и здравословен начин на живот.


Ако искате да слушате останалите епизоди, веднага щом излязат, абонирайте се за подкаста на "Дневник" в Apple Podcasts, Spotify или Google Podcasts.
Обратна връзка можете да ни изпращате на [email protected]

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK