Разделят ли се българите заради корона кризата

Разделят ли се българите заради корона кризата


В подкаста на "Дневник" настъпи време за отношенията ни с най-близките. Този епизод е за това какво става в семейството - за българското домакинство и сътресението, което предизвика наслагването на няколко кризи една върху друга.


Със събеседниците ни психолозите Людмил Стефанов и Мариела Михайлова-Стефанова от център "Аз и ние" говорим за това променя ли кризата начина, по който се отнасяме към другите и към себе си. Попитахме ги как да избегнем конфликт с най-близките и сега, когато предстои дълъг зимен сезон, в който дистанционната работа ще ни задържи отново вкъщи и как да решаваме спорни ситуации вкъщи в присъствието на деца?

И още - в момента извън корона кризата се намираме и в друга - политическа, икономическа, институционална, ценностна. Близки хора с различни възгледи стигат до крайни конфликти, прекратяват взаимоотношения - как да запазим близостта си с приятели въпреки различията и нужно ли е изобщо? Чуват ли се съвременните хора или се заглушават едни други с мненията си?


Поканихме и Стойне Василев - независим личен финансов консултант и инвеститор, който стои зад сайта smartmoney.bg, за да коментира и една важна тема - парите в семейството.


Това е разговор и за пари, деца, приятели, а и за самите нас.
Ако искате да слушате останалите епизоди, веднага щом излязат, абонирайте се за подкаста на "Дневник" в Apple Podcasts, Spotify или Google Podcasts.
Обратна връзка можете да ни изпращате на [email protected]

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK