SCRUM гуру гостува на "Академия за ИТ Лидери"

Съдържание от Мусала Софт. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 26 май, в сградата на Факултета по математика и информатика към Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се проведе 10-та лекция от "Академия за ИТ Лидери" от 18:30ч. в зала "Мусала". Презентацията ще бъде посветена на "гъвкавите" подходи за разработка на софтуер "The revolution of Agile and Scrum that conquers the software world – how is it done and what’s in it for me?", представена от един от най-добрите SCRUM лектори в света – Данко Ковач.


SCRUM е най-бързо развиващата се "гъвкава" методология за разработка на софтуер (Agile Software Development Method). Тя дефинира само организационни и социални практики, оставяйки свободен избора на управленски и технологични. SCRUM процесът се състои от отделни итерации, наречени спринтове, съдържа набор от практики и предварително зададени роли на членовете на екипа. Рамката за управление на проекти – SCRUM e въведена като най-ефективния начин за допълнение и превръщане в реалност на Agile. Прилагането на SCRUM се увеличава и постоянно е в челните места на списъците с методологии и рамки за управление на проекти в света.


Данко Ковач e световно признат лектор, с участия на многобройни конференции и събития. Той е един от 84-рите сертифицирани SCRUM инструктори в света, основател е и собственик на фирма AgileSparks. Компанията предоставя цялостни Agile/SCRUM решения и помага на клиентите си да подобряват управлението на проектите с акцент върху разработката на софтуер и хардуер.


AgileSparks са представени в България, Румъния и други Източноевропейски страни от фирма VOLARO и съвместно организират Certified ScrumMaster курс в София, който ще се проведе на 26 - 27 май.


VOLARO е водещ доставчик на глобални технологични услуги, който осигурява бизнес решения на клиентите си. Днес VOLARO доставя една от най-богатите в ИТ индустрията колекции от ИТ решения, бизнес процеси и услуги на клиентите в телекомуникациите, производството, финансовите услуги, здравеопазването, енергетиката, транспорта, търговията и държавния сектор в България и по света. Портфолиото на VOLARO включва уникални решения в областта на Enterprise Output Management, Call & Contact Centers, иновативни, маркетингови инструменти, управление на знанията и пр.


AgileSparks и VOLARO безвъзмездно предоставят възможност на желаещите да присъстват на лекцията от "Академия за ИТ Лидери", да се запознаят отблизо с тънкостите на SCRUM методологията. Очакваме Ви!


Факултетът по Математика и Информатика към Софийски университет "Св. Климент Охридски" (най-старото и най-авторитетно висше учебно заведение в България, утвърдило се като световно известен научно-изследователски център в областта на природо-математическите и обществените науки) е отговорен за обучението и изследванията в областите Математика, Приложна математика, Компютърни науки, Информационни и софтуерни технологии. ФМИ има над 2500 студенти и аспиранти, 15 катедри и допълнителни помощни секции (компютърни лаборатории и т.н.).


Мусала Софт е водеща компания в сферата на софтуерните услуги специализирана в интеграция на бизнес приложения и системи, системи за бизнес анализ и отчитане, миграция и автоматизирано софтуерно тестване. Мусала Софт има богат опит в организиране и изпълнение на географски разпръснати проекти, обхващащи целия жизнен цикъл на продукта/софтуерното решение. Компанията е с доказана репутация на надежден бизнес партньор благодарение на множеството си успешни проекти и удовлетворени клиенти - от малки стартиращи фирми до държавни институции и мултинационални компании.


Фондация "ФМИ Общество" подпомага ИТ общността, младите ИТ таланти и обществените инициативи на ФМИ. Сред инициативите на ФМИ Общество са привличане на български и международни ИТ компании да дадат своя принос за изграждането на стабилна връзка и активен диалог между бизнеса и образованието; изграждане на култура и традиции в отношенията между ИТ образованието, индустрията и държавата; съвместни инвестиции в развитието на бъдещите професионалисти, осъществяване на научно-приложни проекти, изнасяне на лекции, предлагане на адекватни образователни програми и т.н.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK