Най- бързия мобилен интернет в България с неограничен трафик от Макс Телеком

Най- бързия мобилен интернет в България с неограничен трафик от Макс Телеком

© Макс ТелекомСъдържание от Макс Телеком. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Макс Телеком предлага на пазара най- бързия мобилен интернет в България, на достъпна цена и с неограничен трафик. Удобството да си свободен в достъпа си до глобалната мрежа на всяко място и по всяко време се превърна от лукс в необходимост за много потребители след като операторът направи тази услуга достъпна, чрез изгодни ценови предложения. След интегриране на допълнително оборудване в мрежата на WiMАХ оператора до месец април 2010г. скоростта на мобилния интернет, който предоставя компанията, ще бъде увеличена до 8 Mbps, а през юни тя ще стане 16Mbps. През следващата година Макс Телеком предвиждат да инвестират 12 милиона евро в разширение и развитие на мрежата си.


През тази година общият брой на клиентите на компанията се е увеличили с над 50%, а потребителите на MAXFREE са се увеличили над 3 пъти през последния месец. Услугата, с която получавате неограничен достъп до мобилен интернет, чрез USB модем, вече могат да използват жителите на София, Пловдив, Пазарджик, Бургас, Варна, Сливен, Благоевград, Велико Търново, Асеновград, Дупница, Перник, Сандански, Кюстендил, Петрич, Банкя, Несебър, Костинброд, Стара Загора, Плевен, както и курортите Банско, Златни пясъци, Слънчев бряг и населените места край столицата – Владая, Бистрица, Драгалевци, Бояна и Лозен. Предстои разширяване на покритието като за 2010 г. са планирани 20 нови населени места, предвижда се и уплътняване на съществуващото вече покритие.


Приятните изненади за клиентите на WiMAX оператора не свършват на Коледа, а много от тях предстоят през следващата година.


Макс Телеком първи в страната ще предложи WiMAX модем за Мac ОSX, съответно за версиите 10.6 SnowLeopard, поддържаща 32 и 64 bit режим, и 10.5 Leopard, 32 bit. Така операторът ще присъедини към групата свои потребители и тези, които използват преносими компютри Apple. През първото тримесечие на следващата година Телекомуникационния оператор ще представи на българския пазар и първия ноутбук с вграден WiMAX модем.


Новата услуга се предоставя чрез мобилната мрежа от четвърто поколение (4G) на "Макс Телеком", използваща технологията WiMAX. Характеристиките на 4G услугата, съчетани с неограничен трафик, позволяват използването на мобилни приложения, възможни до сега само при фиксирания Интернет – видеонаблюдение на подвижни обекти, дистанционно измерване и отчитане на данни, управление на превозни средства, приложения за целите на комуналните услуги. Възможностите на услугата променят досегашния и създават напълно нов начин за работа в глобалната мрежа.


Мобилните VPN мрежи са изцяло ново приложение на комуникациите в редица сфери - транспорт, логистика, подвижни екипи, работещи от разстояние (teleworkers) и др.


Освен за широколентов достъп до интернет, 4G услугите се използват и за реализиране на бизнес услуги. При класическите фиксирани VPN решения, WiMAX услугата може да се използва като основна или резервна връзка за отдалечени офиси, както и на места, където кабелните или оптични връзки нe са възможни или налични.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK