За първи път "Пъстра Трапеза на гости на моя град Бургас"

Съдържание от Асоциация А.Р.И.З – 7. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Националният кулинарен фестивал "Пъстра трапеза на гости на моя град" 2010 продължава най-вкусното си пътешествие в страната.


На 13.05.2010 г. (четвъртък), Спасовден, фестивалът ще гостува за първи път в гр. Бургас.
Събитието ще започне от 11.00 ч. на площад "Тройката". Възнесение Христово (Спасовден) е професионален празник на хлебари, хотелиери, шофьори, строители и цветари.


Гостите на фестивала "Пъстра трапеза на гости на моя град" ще имат възможност, не само да видят, но и да опитат от уникалните ястия, които ще бъдат представени в кулинарната изложба с регионални вкусотии, сготвени от жителите на града. Ястията ще се оценяват в няколко категории - автентична рецепта, вкус, визия, оригинална, уникална рецепта, десерт и най-добра етно-визия за щанд.


"Най-звучното" състезание "Кой изяде боба?" е кулинарното предизвикателство от организаторите на фестивала към посетителите.


Учениците от Професионалната гимназия по туризъм "Алеко Константинов", гр. Поморие обещават да очароват гостите като приготвят на място катъчена салата, риба на керемида по поморийски и домашен крем със стафиди и бадеми. Компетентно жури ще определи кой от двата отбора се е справил по-добре, което на кулинарен език означава по-вкусно в професионалната кухня на фестивала.


Гостите на празника ще имат възможност да разгледат Националната изложба за детски рисунки на кулинарна тема "Рецептите на баба", както и да видят рисунката - победител в изложбата, която е плакат на Фестивала през 2010 г. Тази творба е дело на Анна Антонова Първанова на 11 г. от школата за изобразителни изкуства към Общински детски комплекс – гр. Пловдив.


Валентин Русинов от Асоциация А.Р.И.З – 7 ще организира пленер с рисунки на кулинарна тематика.


Организаторите на кулинарния фестивал – фирмата за консултиране на ресторанти – "Ивитал Консулт" и Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите А.Р.И.З. 7 канят всички жители и гости на Бургас на "Пъстра Трапеза на гости на моя град".


Заповядайте!

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK