Хай Компютърс награди Корпоративна търговска банка на форума "Точка на топене"

 

© Demea Marketing & PR

 Съдържание от Demea Marketing & PR. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

7 октомври 2010 г., Хотел Шератон, Зала Средец, София


Хай Компютърс за пореден път даде сериозна заявка със солидното си присъствие на форума "Точка на топене", посветен на информационната сигурност и системи за съхранение на данните. В залата присъстваха редица мениджъри, експерти, IT и уеб програмисти, специалисти от държавни и корпоративни структури. Нашите Константин Веселинов, Спас Иванов и Веселин Троянов се представиха в три различни панела на две от сесиите на конференцията.


Константин Веселинов, управител на Хай Компютърс, представи лекцията си на тема "Cyberoam UTM-стандартните защитни стени (firewall) вече не са достатъчни", включена в панела "Информационна сигурност и състоянието на заплаха".


Веселинов се спря на предизвикателствата пред мениджърите, необходимите решения за промяна в подходите на управление на поведението и идентичността на служителите във всяка бизнес среда. Той подчерта, че Cyberoam UTM e отлично, ефикасно решение, с което се постига резултатен контрол и се елиминират много скъпо струващи устройства. Веселинов съобщи още, че със Cyberoam UTM е лесно и приятно администрирането на мрежата, което го прави правилното решение за всички администратор и IT мениджър.


Изложението на Спас Иванов, генерален мениджър на Хай Компютърс за България, на тема "Управление на уязвимостите или как да запазим бизнеса стабилен" беше изслушано с нескрит интерес в панела "Информационна сигурност и политики за съхранение на данните чрез оценка на риска"


Спас Иванов раздвижи редиците на присъстващите със съвсем новата и модерна в момента дискусионна тема за последствията от настъпили нежелани събития. Данните показват, че компаниите с внедрен Vulnerability Management от Qualys имат с 90% по-малко проблеми с атаките към тях. Иванов представи характеристиките на Qualys Guard като глобален лидер в областта Vulnerability Management and Policy Compliance. Друг интересен момент от изказването на Иванов беше взаимовръзката на Vulnerability Management and Policy Compliance с Международния стандарт ISO/IEC 27001:2006. Моделът представлява баланс между сигурност и функционалност, и води до конкурентно предимство.


Темата на третия наш лектор Веселин Троянов, мениджър продажби на Хай Компютърс, беше "Еволюиращите заплахи се нуждаят от eволюиращи решения" в рамките на панела "Ефективна защита на настолни и мобилни устройства и мрежи"


"Хакерският подход" на поднасяне на лекцията, предизвика оживление сред гостите на форума. Троянов започна изложението си с "Заплахите не са това, което бяха и количеството и качеството им расте непрекъснато" - като изброи на кратко целите и мотивите на хакерството. Новите решения на ESET (NOD32) са в защита на бизнеса и възвръщат вложените от компанията средства в тях многократно.


Хай Компютърс предостави възможност на гости, колеги и домакини да тестват всички предлагани продукти от портфолиото си на специално инсталиран монитор пред залата. Посетителите успяха да се срещнат с експертите ни, и да получат ценни съвети, консултации, препоръки и решения в областта на информационната сигурност.


На официалната заключителна част от събитието, Спас Иванов, генерален мениджър на Хай Компютърс за България награди представителя на Корпоративна търговска банка.


Конференцията по информационна сигурност и системи за съхранение на данните се проведе с подкрепата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на вътрешните работи на Република България. Организатора бяха IDG, IT Forum и ISACA Sofia Chapter.


За редактора:


За Хай Компютърс


Хай Компютърс предоставя цялостни професионални решения за информационна сигурност. В портфолиото на компанията са вендори като ESET NOD32, Cyberoam, Qualys, Sonicwall,. Член на БАИТ. Носител на Златен медал и Диплом от Международния есенен панаир, Пловдив. Притежава сертификат за управление на качеството ISO 9001:2000

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK