Лекувайте ангините без антибиотик

Лекувайте ангините без антибиотик

© ЛибраСъдържание от Либра. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Ангините са често срещано заболяване при децата, а и при възрастните. Тези неприятни възпаления на сливиците са съпътствани от силна болка в гърлото, а за лечението им лекарите често обичат да изписват антибиотик. След няколко поредни заболявания пък бързат да предложат оперативно отстраняване на проблемната сливица, което решава един здравословен проблем, но създава друг.


Сливиците представляват лимфна тъкан, събрана в три малки образования. Тази тъкан служи като първа преграда пред опасностите за организма – вируси, бактерии и други причинители на болести. Когато те попаднат в сливиците, имунната система ги разпознава моментално като вредители и започва борбата срещу тях. Именно за това сливиците страдат толкова често (особено при децата, където имунната система все още не е укрепнала) – поради честите си "срещи" с вируси и бактерии, те са склонни към развиването на неприятни възпаления, наречени ангини.


Отстраняването им решава проблема с ангините, но позволява на вирусите и бактериите да навлизат много по-лесно в организма и по този начин да причиняват по-сериозни щети в дългосрочен план. Сливиците са нашата защитната бариера и премахването им не е най-разумното решение, защото намалява съпротивителните сили на организма и съкращава времето за развитие на инфекция. По-добрият вариант е да се провеждат качествени лечения и профилактики, за да се заздрави гърлото и да се елеминира проблема с честите възпаления.


Тонзилотрен е такова решение от Немския хомеопатичен съюз, чиято ефективност е потвърдена от клинични изследвания. Комплексният продукт съдържа пет съставки, които облекчават гърлото и изчистват проблема с ангините при детето, а и при възрастните. Препаратът може да се ползва по време на самото заболяване, както и за профилактика – при употребата му 2-3 пъти в годината в продължение на месец се укпепва имунната система и се предотвратява появата на ангини. Тонзилотрен е хомеопатичен продукт и съответно е напълно подходящ за дълга употреба без странични ефекти.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK