Връчване на годишната награда за превод "Кръстан Дянков" 2010

Съдържание от Фондация Елизабет Костова. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Фондация "Елизабет Костова" и посолството на Съединените американски щати имат удоволствието да Ви поканят на връчването на наградата за превод "Кръстан Дянков" за 2010.


Събитието ще бъде открито от Джеймс Уорлик, посланик на САЩ и Райна Гаврилова,


член на Управителния съвет на фондация "Елизабет Костова".С участието на:Членовете на журито на конкурса: Миглена Николчина, Милен Русков и Надя Радулова;Тодорка Минева, председател на секция "Художествена литература" при Съюза на преводачите в България;Милена Делева, директор на фондация "Елизабет Костова".


Очакваната продължителност на церемонията и приема след нея е час и половина.


1 декември 2010, сряда, 18.30 ч.


Американския център, пл. "Славейков" 4А.


Наградата, посветена на българския преводач Кръстан Дянков (1933-1999), на чиито преводи дължим познанството си с едни от най-големите образци на американската литература на ХХ век: Стайнбек, Колдуел, Чийвър, Ъпдайк, Милър, Сандбърг и Фокнър, е учредена през 2007 г. и се връчва за превод от английски на български език на съвременен роман.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK