Парното в Бургас поевтинява с 5,17 %

Парното в Бургас поевтинява с 5,17 %

© Топлофикация Бургас ЕАДСъдържание от Топлофикация Бургас ЕАД. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

От 1 януари 2011 бургазлии ще плащат за парно отопление и топла вода 5,17 % по-малко, с което градът запазва първото си място в страната по най-ниска цена на топлоенергията. Според решение на ДКЕВР от 27 декември през първото тримесечие на следващата година в Бургас цената на подаваната към потребителите топлинна енергия ще е 63,88 лв./МВч без ДДС, при 67,34 лв. за периода от октомври до декември 2010г. Така при запазване на досегашната консумация през новата година сметките за парно ще бъдат съществено занижени.


В класацията за най-евтина топлинна енергия до месец юли 2010 г. Топлофикация Бургас се нареждаше на второ място в страната. Независимо от рязкото повишение на цената на природния газ от м. юли 2010 г. бургаското дружество успя да задържи без промяня цената на топлинната енергия и излезе на челни позиции в класацията. "Всъщност определената от януари 2011 цена е най-ниската от 2007 година насам, като се изключат третото и четвъртото тримесечие на 2009 г., когато цената беше с няколко стотинки по-ниска", коментира Въльо Дучев, изпълнителен директор на Топлофикация Бургас АД. Познавайки социалната си отговорност, дружеството винаги се е стремяло да поддържа ниски цени за своите потребители. С поредното поевтиняване то ще гарантира на бургазлии топлина и през най-студените зимни месеци.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK