СФСМВР иска диалог с Министерството за заплатите на полицейските служители

Съдържание от Go Green Communications. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Най-голямата полицейска синдикална организация в страната - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) смята, че обявеното по време на организираната от Федерацията международна конференция "Сигурността – ключът към бъдещето на Еврота" от г-н Димитър Георгиев, Заместник-министър на МВР увеличение на заплатите на служителите в МВР с 5% от 2013 г. и със 7% от 2014 г. е недостатъчно.


"Адмирираме желанието на Министерството да се ангажира с увеличение на заплатите, но оценяваме това, което чуваме като твърде малко, а и увеличението ще стигне до полицейските служители твърде късно," – заяви по повод оповестеното увеличение г-н Валентин Попов, Председател на УС на СФСМВР.


От СФСМВР заявяват, че биха искали темата за повишаване на заплатите на полицейските служите да е предмет на преговори и част от социалния диалог между Федерацията и МВР. Синдикалната федерация потвърждава и готовността си да участва активно в конструктивен диалог за постигане на справедливо решение.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK