Габрово става част от Националните дни на доброволчество 2011

Съдържание от Имка Габрово. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 1 октомври 2011 г. ИМКА-Габрово се включи в първите по рода си национални Дни на доброволчеството 2011 г., организирани от Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) със съдействието на Тръста за развитие на гражданското общество в Централна и Източна Европа.


Като местен координатор на инициативата, ИМКА-Габрово ще реализира проекта "Дни на доброволчеството в Габровска област", чиято цел е да насърчи oбществените организации Габровска област да реализират доброволчески проекти, както и да популяризира доброволчеството като начин за участие на гражданите при осъществяване на общественозначими цели.


Началото на проекта ще бъде поставено с мащабен "Базар на възможностите за доброволчество в Габровска област", който се проведе на 1 октомври 2011 г. По време на Базара различни организации представиха планираните от тях доброволчески инициативи и регистрираха желаещите за участие в тях доброволци. За доброто настроение на участниците и гостите на базара ще бяха осигурени музикални изпълнения на деца и младежи от неправителствени и други организация, а за най-малките ще имаше ателие за детски рисунки и др.


"Базарът на възможностите за доброволчество в Габровска област" се осъществява с официалното партньорство на Терамол Габрово.


"Както знаете, 2011 г. е обявена от Европейския Съюз за Година на доброволчеството. Ние сме много щастливи, че благодарение на инициативата на ФПББ можем да станем част от тази значима европейска кампания да реализираме множество локални проекти за привличане на доброволци. На 15 октомври ще бъде големият тест как сме се справили – тогава ще осъществим планираните доброволчески инициативи, които ще отговорят на конкретните нужди на приемащите организации. Вярваме, че много хора ще се включат и че проектът ще бъде успешен," – заяви Антоанета Янкабакова, директор на ИМКА Габрово


Проектът на ИМКА-Габрово "Дни на доброволчеството в Габровска област" след 1 октомври 2011 г. ще продължи с информационни срещи в общините и ще завърши на 15 октомври с реализация на набор от доброволчески инициативи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK