ИМКА Габрово координира 6 доброволчески инициативи в Габровска област

Съдържание от ИМКА Габрово. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 15 октомври 2011 г. в габровска област ще се проведат 6 доброволчески инициативи. Инициативите са в рамките на първите по рода си национални Дни на доброволчеството 2011 г., организирани от Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) със съдействието на Тръста за развитие на гражданското общество в Централна и Източна Европа.


Като местен координатор на инициативата, ИМКА-Габрово реализира проекта "Дни на доброволчеството в Габровска област", чиято цел е да насърчи обществените организации Габровска област да реализират доброволчески проекти, както и да популяризира доброволчеството като начин за участие на гражданите при осъществяване на общественозначими цели.


Инициативите се организират от местни приемащи организации от Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна. В резултат от проведения наскоро Базар на възможностите за доброволчество в Габровска област в Габрово и на он-лайн кампанията за набиране на доброволци, за участие в инициативите са се регистрирали над 100 доброволци, ученици, родители, представители на местни граждански сдружения, фирми и обществени организации.


" Щастливи сме, че благодарение на общите ни усилия за набиране на доброволци и благодарение на инициативата на ФПББ имаме възможност да реализираме тези шест локални проекта, всеки от които има особено значение за хората от местните общности. Вярваме, че на 15 октомври още много хора ще се включат и че проектът ще бъде успешен, а с това надявам се ще докажем, че доброволчеството е цененост и ефективна форма за гражданско участие.. " – заяви Антоанета Янкабакова, директор на ИМКА Габрово.


Резултатите от проведените инициативи, общият брой доброволци, както и най-активните фирми и организации, участвали в инициативите в рамките на проекта на ИМКА-Габрово "Дни на доброволчеството в Габровска област" ще бъдат представени по време на традиционната церемония за награждаване на доброволци на годината, която се провежда на 5 ти декември.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK