НЕТ 1 EООД подписа договор по европейска програма за конкурентноспособност

Съдържание от НЕТ 1 EООД. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Компанията "НЕТ 1" ЕООД, за доставка на кабелна телевизия и оптичен интернет, спечели проект по оперативна програма "Развитие на конукурентноспособноста на българската икономика 2011-2013г." в размер на 4 067 543 лева. Проектът е за разширяване на инфраструктурната мрежа, като от него 2 440 525 лева са безвъзмездна помощ, а останалите 40% от сумата са съфинансирани от дружеството. Срокът на изпълнение на проекта е 1 година.


НЕТ 1 е оператор от ново поколение, притежаващ най-съвременната високоскоростна мрежа за пренос на данни, звук и картина, изградена изцяло от множество оптични трасета. Технологията на изграждане се нарича Fiber to the Building/FTTB/, оптичните кабели достигат до всяка сграда, което гарантира чистия пренос на сигнала, надеждност и висока защита на данните.


С предвидените по проекта средства "НЕТ1" ЕООД ще закупи и внедри дълготрайни материални активи като нови технологии за управление на IP мрежи, IPv6 комуникация, динамично разпределяне на ресурсите и трафик мениджмънт, което ще доведе до по-голяма производителност и функционалност на дейностите.


Одобрението на проекта по европейските програми за конкурентноспособност е доказателство за изрядната финансова отчетност, ясни инвестиционни намерения и постигнати резултати в областта на кабелната TV и интернет доставките. Реализирането на проекта ще даде възможност на компанията НЕТ1 да продължи своето динамично развитие, високо качество и ниски цени на услугите си, както и да се утвърди като предпочитан партньор на много частни и бизнес клиенти в София.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK