Любовта към огъня събира нетрадиционен екип от артисти

Съдържание от Symmetric Communication / [email protected]

За много от артистите Огния е сбъдната мечта", това разказва режисьорът на спектакъла с премиера 1 май в Цирк Балкански. С нетрадиционния си формат и вълшебен заряд, представлението ще даде шанс на публиката да види на една сцена нестинарство, модерен театър, акробатика и танци, а зрелищни костюми и мистична музика ще направят изживяването наистина приказно.


Магията на театъра и огъня събира екипа на проекта, а историята на всяко от ключовите лица сама по себе си е прецедент, също като самия спектакъл. Режисьорът Пламен Иванов по образование е палеонтолог реставратор, специализирал и работил в Португалия, Холандия, Белгия и Дания. До момента, в който осъзнава, че нещото, което го прави най-щастлив, е уличният театър. "Да накараш обикновения човек да се усмихне – какво по-велико и истинско основание може да имаш, за да загърбиш професията си?", пита и споделя той с усмивка. Пътят на актрисата Силвия Кацарска е сходно парадоксален и не по-малко магичен – от детска учителка тя се превръща в приказен великан, който учи децата на усмивки и щастие.


В пламъци влизат и с огън танцуват всички 16 участника в спектакъла "Огния". Изключение правят само артистите в ролите на Денят и Нощта. Героите от света на спектакъла влизат през парадните порти на съня, за да поставят въпроси за живота, любовта и омразата. На сцената един след друг се редуват и спречкват боговете, Денят и Нощта, сатир и стихии. Любовната игра между Мъж и Жена оплита героите в една притча за предателство, съблазън, болка и прераждане, а нестинарския танц провокира сетивата на зрителите.


Билети за "Огния" могат да бъдат закупени на касата на Цирк Балкански и в мрежата на eventim.bg.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK