УниКредит Булбанк е мотивирана да работи за създаването на успешни инфраструктурни проекти

Съдържание от УниКредит Булбанк. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

УниКредит Булбанк е мотивирана да работи с клиентите си и с публичната администрация за създаването на нови успешни инфраструктурни проекти. Това заяви Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк по време на конференцията "Да изградим промяната – България: инфраструктура и проекти за растяща икономика на страната", организирана от Конфиндустрия България (асоциация, която обединява италианските компании в България). Той отчете, че има интерес от страна на италиански инвеститори към проекти в България, но че те разчитат икономическата среда да бъде предсказуема и постоянна, за да има възможност за бизнес планиране, което да бъде устойчиво.


"Тази година е важна за всички предприемачи, които искат да се справят с кризата, а днешното събитие е доказателство за вярата на италианските предприемачи в потенциала на България", каза Н. Пр. Стефано Бенацо, посланик на Италия в България. Той подчерта, че италианците осъзнават предизвикателствата в инфраструктурния сектор в България, но че са готови да си сътрудничат с българите за преобразяването на тяхната родина.


"Независимо от кризата, в която световната икономика изпадна, ние от УниКредит успяхме да подкрепим клиентите си по подходящ начин, да помогнем да проекти, които са замислени преди кризата да не спрат по време на кризата", обясни още господин Хампарцумян. Той обаче каза още, че за да се случат по един разумен за икономиката начин, проектите трябва да бъдат много добре разработени и структурирани.


В конференцията участваха над 100 български и италиански компании. Те имаха възможност да разговарят и с представители на различни държавни институции за важните за страната предстоящи инфраструктурни проекти.


За контакт:
УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и комуникации
Виктория Блажева, тел: 02/9264 993 [email protected]
Магдалена Иванова: тел: 02/9232 528 [email protected]

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK