Мрежата на Western Union нарасна до 500 000 локации

Съдържание от Western Union. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Western Union (NYSE: WU), световен лидер в сферата на паричните преводи обяви, че разширява броя на локациите, чрез които предоставя своите финансови услуги, достигайки 500 000 офиса в цял свят. Мрежата на Western Union обхваща над 200 страни и територии и е основен елемент от стратегията на компанията за предоставяне на финансовите си услуги – парични преводи, онлайн транзакции или преводи чрез карта.


За да отбележи повода, Western Union обяви, че ще вложи 500 000 долара в програми за икономическо развитие и предприемачество в Ню Йорк, Китай, Индия, Мексико и Филипините за период от пет години.


Офисът на Western Union под номер 500 000 се нарича Freedom News и е отворен в Ню Йорк. Той е собственост на Дийпак Пател от Индия, пристигнал в САЩ през 1986 г. в търсене на по-добър живот.


Освен основния си бизнес – парични преводи, Western Union е също така водещ небанков доставчик на трансгранични бизнес плащания, предназначени предимно за малки и средни предприятия (МСП). Международният пазар на трансгранични бизнес плащания от МСП се оценява на 24 милиарда долара.


Според Хикмет Ерсек, Главен изпълнителен директор и Президент на Western Union "Компанията се променя с бързи темпове. На базата на стабилните ни глобални основи - нашата марка, мрежа ни от офиси и корпоративните правила и регулации - ние създаваме една по-динамична организация и продукти, фокусирани върху потенциални пазари – платежоспособни потребители, както и компании, чиито изисквания за финансовите им услуги, не са били напълно покрити от представители на други бизнес сегменти."


"Нашата визия е да достигнем един милион локации във всяко кътче на земното кълбо, където всеки, независимо къде се намира, ще може да изпраща парични преводи, да плаща сметки, да получава и презарежда предплатени карти или да получава средства, изпратени чрез услугата "Western Union yellow phone" или интернет. Ние вярваме, че достъпът до финансови услуги не е лукс, а необходимост", добавя г-н Ерсек.


Паричните преводи допринасят за икономическата стабилност в цял свят, служейки като важен източник на чуждестранен капитал в много страни. Western Union е лидер на международния пазар на парични преводи, оценяван на 416 милиарда долара годишно. Компанията е извършила 226 милиона транзакции от потребител към потребител по целия свят, трансферирайки 81 милиарда долара между потребителите и извършвайки 425 милиона бизнес плащания през 2011 г.


В продължение на повече от 160 години, познатите емблеми на Western Union са символ на свързване на приятели, семейства и компании по цял свят. Western Union е основана през 1851 г. като New York and Mississippi Valley Printing Telegraph Company. Компанията променя името си на Western Union през 1856 г. с цел да отбележи обединяването на няколко телеграфни линии с най-голямата Западна телеграфна система в САЩ. Western Union извършва първия паричен превод през 1871 година.


За Western Union в България
Western Union влиза на българския пазар през 1994 година, предлагайки бързи и надеждни парични преводи. През 2004 година е стартирана услугата за плащания в евро, с която българските потребители могат да избират от различни видове валута (лева, долари, евро), в която да получат паричния превод. Western Union изгради стратегически взаимоотношения с шест финансови институции, с които работи на местния пазар към днешна дата: Обединена българска банка, Централна кооперативна банка, Сосиете женерал експресбанк, Кеш експрес, Търговска банка Д и Пощенска банка. Услугите на Western Union се предоставят в над 1,400 офиса в България.


За Western Union
Western Union Company (NYSE: WU) е световен лидер в сферата на паричните преводи. Заедно с филиалите си Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil и Western Union Business Solutions, Western Union осигурява на клиентите си бързи, надеждни и удобни начини за изпращане и получаване на пари по целия свят, както и за плащане на сметки и закупуване на парични ордери. От март 2012 Western Union, Vigo и Orlandi Valuta оперират чрез комбинирана мрежа от над 495 000 агента в над 200 държави и територии. През 2011 г. компанията е извършила 226 милиона транзакции от потребител–към-потребител в цял свят, като е придвижила $81 милиарда между клиенти и е извършила 425 милиона бизнес транзакции. За повече информация, моля посетете westernunion.com.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK