Водният съвет с предложения за Националната водна стратегия

Съдържание от Фондация Български национален воден съвет

На 19 април Фондация "Български национален воден съвет" взе участие в общественото обсъждане на проекта на Национална стратегия за управление и развитие на водния сектор в Република България. Стратегията е разработена на основание на Закона за водите от няколко министерства - Министерство на околната среда и водите, Министерство на финансите, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на земеделието и храните и Министерство на здравеопазването.


Националната стратегия за управление и развитие на водния сектор обхваща периода до 2035 година. Коректното й разработване и включването на всички аспекти на водния сектор е важна част от бъдещото приложение на на документа. Именно заради това, фондация "Български национален воден съвет" предложи в Стратегията да се включи и темата за водата като част от здравословното хранене и неговото значение за трудоспособността и качеството на живот на хората. Темата за здравословното хранене има не само здравни аспекти, но също така икономически и социални.Фондация "Български национален воден съвет" се ангажира пред Министерство на околната среда и водите да изпрати аргументираните си предложения за включването на темата за здравословното хранене в Националната стратегия за управление и развитие на водния сектор до 10 май. Във Водния съвет членуват най-добрите български експерти, учени и специалисти в областта на диететиката и здравословното хранене. Те ще подкрепят Фондацията при изготвяне на предложенията за МОСВ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK