Конференцията ETC 2012 с международна подкрепа

Съдържание от New Approach Agency. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

За трета поредна година Конференцията "Evolution of Technical Communications 2012" ще събере авторите на техническа документация в България, за да представи най-актуалните теми в областта на техническото писане с фокус върху новите технологии и добрите практики. За първи път най-голямата професионална организация на техническите комуникатори в Европа – tekom ще вземе участие в събитието. Конференцията ще се проведе на 16 юни 2012 в София.


"Подкрепата на tekom е изключителна чест за нас и свидетелства за нивото на развитие, до което е достигнала Общността на техническите комуникатори в България и конференцията като професионално събитие, задаващо стандарти в областта на техническото писане", коментира Ангел Лафчиев, мениджър "Технически комуникации" в SAP Labs България.


"Тази година ЕТС 2012 си поставя за цел да отвори Общността и професията автор на техническа документация към по-широката публика и да стимулира обмена на знания и опит", допълва Ваня Кирицова, мениджър Технически Комуникации, VMware. -"Събитието ще бъде интересно не само за тесни специалисти, но и за широк кръг от информационни архитекти и мениджъри, които работят с отдели по техническа комуникация."


Новите похвати и тенденции в създаването, развитието и комуникирането на качествена техническа информация ще бъдат основни теми на EТС 2012. Сред основните акценти тази година са документацията в облака и видео комуникацията.


Събитието ще разгледа в детайли предизвикателствата, които Cloud (on-demand) продуктите поставят пред техническите комуникатори. Cloud computing е ново поколение софтуер, който изисква цялостна промяна на съществуващата парадигма за писане и предоставяне на документация. Видео, мобилни устройства, достъпност, локализация, услуги "при поискване" –изискванията на днешния потребител стават все по-високи. Във фокуса на ЕТС 2012 ще бъде отговорът на въпроса как техническите комуникатори се справят с кратките цикли и on-demand платформите.


Друга водеща тема за ЕТС 2012 е създаването на цялостна стратегия за видео комуникация в областта на техническото писане и по-конкретно приносът на видео материалите за по-доброто разбиране на продуктите без дублиране на съществуващата документация.


Лектори на ЕТС 2012 са български специалисти от водещи IT компании, сред които Бранимира Димитрова, Йордан Угринов и Добринка Боева (VMware Bulgaria), Добринка Стефанова (SAP Labs Bulgaria), Петко Михайлов (Infragistics Bulgaria). Специално за Конференцията пристигат чуждестранните специалисти Свен Льойкерт, Ръководител отдел "Управление на знанието"в SAP AG и Уенди Шейфър, отдел "Технически публикации" във VМware. За професионалните стандарти в професията и европейския поглед ще говорят представителите на tekom- най-голямата професионална организация на техническите комуникатори в Европа – Майкъл Фритц и Клаус Хорн.


Традиционно, международната конференция ЕТС 2012 се организира от Общността на техническите комуникатори в България (Bulgarian Technical Communicators Community, techdocr.com) с подкрепата на VMware и SAP. Конференцията цели да утвърди и развие професията автор на техническа документация у нас като активно работи и комуникира нейните стойности и принос в областта на информационните технологии.


Участието в конференцията е безплатно и подлежи на предварителна регистрация и потвърждение. Регистрацията за конференцията се извършва онлайн на: techdocr.com/etc2012/user/register


Крайният срок за регистрация е 10 юни 2012.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK