Започна БУЛМЕДИКА / БУЛДЕНТАЛ`2012 важен мотиватор за българските медици

Съдържание от Inter Expo Center Sofia. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

В Интер Експо Център-София бе открита 46-ата международна специализирана изложба БУЛМЕДИКА / БУЛДЕНТАЛ. Най–авторитетното събитие в областта на медицината в Югоизточна Европа се провежда по традиция под патронажа на Министерството на здравеопазването и с подкрепата на Българския лекарски съюз и Българския зъболекарски съюз.


От името на домакините г-н Ивайло Иванов, прокурист на Агенция Булгарреклама поздрави всички гости и изложители, които тази година са 212 производители, търговци и дистрибутори от България и 13 други страни. Те представят продуктите на 981 компании от 45 държави. Освен традиционните изложители има и 54 нови компании от десетки страни. Национално участие с общ щанд и тази година имат медицински и дентални фирми от Република Южна Корея, а за първи път има колективно представяне на фирми от здравната сфера от Италия.


Сред официалните гости на откриването, понасяйки специалните си приветствия бяха д-р Цвета Авджиева, кмет на СО - район Младост и д-р Пламен Цеков – директор на НЗОК. Председателят на БЗС – д-р Борислав Миланов подчерта значимостта на изложението и абсолютната необходимост от наличието на форума за следене на динамиката и иновациите в денталната медицита. Българския лекарски съюз бе представен от главния си секретар – д-р Димитър Ленков, който изрази надежда, че международното специализирано изложение и в бъдеще ще е важен мотиватор за българските медици да развият кариерата си в България, а българските пациенти да вярват, че в страната ни ще получат най-добри грижи. Той пожела на "най-старото" събитие в областта на медицината с новаторски дух да продължи към своя 50ти юбилей.


Изложението бе официално открито от г-жа Десислава Димитрова, зам.министър на здравеопазването на РБългари, която пожела на изложението "да му върви по вода" и нови и успешни бизнес контакти и делови инициативи, ползотворни срещи между съсловните организации, специалисти и експерти. Минути след откриването започна дискусионния форум "Лекарствената политика – партньорство за здраве", а по време на изложението ще се проведе четиридневна научна програма в различни направления на денталната медицина с участието на известни лектори.


Интер Експо Център-София за първи път е домакин на официалната церемония по награждаването на победителите в V юбилейно издание на Националния дентален конкурс "Усмивка на годината" – наградите на в-к "Дентал Трибюн".


Интер Експо Център-София ще подсреща своите гости в следващите три дни, до 18 май с работно време от 10 до 18ч., на 18 май до 16ч.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK