По-високи скорости от D-Link - двубандов високопроизводителен рутер DIR-857

Съдържание от New Approach Agency. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

D-Link, водещ доставчик на цялостни мрежови и комуникационни решения, представи официално в България първото устройство от гамата amplifi, част от новата продуктова стратегия на компанията, наречена "Два свята, един живот". DIR-857 е безжичен маршрутизатор, насочен към напреднали потребители, търсещи максимално висока производителност, скорост, покритие и атрактивен дизайн. Безжичният рутер използва и двата честотни обхвата – 2.4 GHz и 5 GHz, като осигурява скорости на трансфер до 450 Mbps във всеки едновременно. Отличителна черта на новото DLNA-сертифицирано устройство е възможността за поддръжка на поточно видео в реално време с HD качество. DIR-857 осигурява покритие на сигнала в широк периметър и голям капацитет на честотната лента, което го прави отлично решение за взискателни домашни или офисни мрежи с голямо натоварване и работа на множество приложения.


Двойно е повече: едновременна работа в 2.4 GHz и 5 GHz


DIR-857 е максимално бърз, благодарение на работата си в двата честотни обхвата и поддръжката на технологията Dual Concurrent. Двата вградени безжични модула поддържат трансфер на данни в 2.4 GHz и 5 GHz със скорост до 450 Mbps (или обща скорост до 900 Mbps) , като за целта използват по три антени. Последните са вградени в корпуса, което прави дизайна на устройството изключително стилен и компактен.


Едновременната излъчване в два честотни обхвата спомага за безпроблемната работа на чувствителни към трафика приложения и най-вече за гледане на поточно HD видео или провеждане на VoIP разговори с високо качество. Това е възможно поради оптималното използване на 5 GHz честота като алтернатива на често претоварения 2.4 GHz обхват – специално в жилищни сгради, в които работят множество безжични устройства и влияят агресивно върху стабилността на връзката.


Качествена мултимедия


Новият DIR-857 е не просто скоростен трансмитер на данни, но и интелигентен мениджър на трафика. QoS контролера се грижи за ефективно управление на натовареността на честотната лента и автоматична приоритизация на чувствителни към трафика приложения като поточно HD видео или IP телефония. Така непрекъсваемостта на последните е гарантирана и дразнещите прекъсвания или типичните за поточното видео "прескачания" остават лош спомен от миналото. Всеки бит цифрова информация се стриймва през медия сървър директно към потребителския медия плеър, монитор или телевизор, дори без да е нужен настолен или мобилен компютър. DLNA сертификацията гарантира, че всички устройства в мрежата са съвместими едно с друго. Благодарение на тази технология USB памети или SD карти могат да бъдат лесно активирани през DLNA или дори добавени като независими компютърни дискове без това да затрудни процеса на възпроизвеждане на информацията.С поддръжката на USB 3.0 интерфейс, DIR-857 осигурява безпроблемно множествен стрийминг. Това означава, че отделните потребители могат без проблем да се наслаждават по едно и също време в мрежата на музика, телевизия, клипове и снимки.


Повече мобилност и сигурност


DIR-857 е чудесно решение за често пътуващи потребители поради факта, че всяко съдържание, като това от USB памет или SD карта, може с лекота да бъде споделено през Интернет браузър. Това е възможно благодарение на Web File Access - решението, позволяващо оторизиран достъп с потребителско име и парола до запазена и споделена информация. Установяването на безжична свързаност на път е също толкова лесно. Достатъчно е едно кликване с мишката за автоматична настройка на рутера с помощта на предварително запазените върху USB памет конфигурации.
Чрез мобилното приложение SharePort Mobile потребителите ще могат да достъпват мултимедийното съдържание от закачените към рутера флаш памети или дискове през техните смарт телефони практически отвсякъде.


DIR-857 предлага усъвършенствани функции по сигурността като автоматично блокиране на фишинг атаки, на определени Интернет сайтове, създаване на черни листи за филтриране на нежелано съдържание, както и опцията Family Shield за предпазване на децата в семейството и защитено ползване на Мрежата.


Решение за взискателни клиенти: продуктовата гама amplifi


Новата гама от високопроизводителни продукти на D-Link amplifi е разработена с идеята да заличи бездната между потребителските устройства и професионалните мрежови решения. Тя предлага най-мощните и иновативни мрежови предложения в областите маршрутизиране, PoweLine и IP съхранение (NAS системи).
DIR-857 e първото устройства от тази продуктова фамилия, което се предлага на световния и българския пазар. Препоръчителната крайна цена, на която можете да намерите новия рутер на D-Link в България е 399 лв.


Двубандов безжичен рутер DIR-857– Основни характеристики


-Съвместим със стандарта IEEE 802.11n
-Двубандов: едновременно работи в обхватите 2.4 и 5 GHz, като поддръжа скорост от 450 Mbps във всеки едновременно, 3 x 3 MIMO фукционалност
-4 x 10/100/1000 Mbps LAN порта, 1 x 10/100/1000 Mbps WAN порт
-1 x USB 3.0 портt: споделено ползване на принтер, USB памет или 3G връзка с помощта на технологията на D-Link SharePort™ Plus
-Четец за SD карти
-IPv6 поддръжкаа
-Вграден DLNA-сертифициран UPnP-AV медия сървър
-Автоматична QoS технология за приоритетна трансмисия на аудио, видео и гласови приложения
-WPA/WPA2 криптиране, както и защитена връзка с помощта на WPS™ (Wi-Fi Protected Setup) и натискането на един единствен бутон.
-NAT и SPI защитна стена с VPN поддръжка
-Защитено ползване на Интернет за деца и контрол на достъпа.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK