Курсът "Финансовите отчети на фирмата през призмата на мениджъра" започва на 12 юни

Съдържание от Медиа Спот. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Центърът за професионално обучение към Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес, съвместно с Школата по финанси и счетоводство "Бест Сълюшънс Тийм" /BSTeam.bg/ започват серия от специализирани обучения, насочени към представителите на бизнеса. Курсовете са с изцяло практическа насоченост, като целят да подпомогнат мениджърите при управлението на техните компании чрез постигане на по-добро разбиране и използване на специфичната финансово-счетоводна информация като база за вземане на решения. Съвместната инициатива стартира в средата на месец юни, във формат на еднодневни обучения.


На 12 юни ще се проведе обучението "Финансовите отчети на фирмата през призмата на мениджъра", като курсът е съобразен с потребността мениджърът да формира начин на мислене, позволяващ му да предвиди ефекта от всяко управленско решение върху финансовите резултатите на фирмата, както и с потребността да разбира и правилно да интерпретира информацията във финансовите отчети. Участниците в обучението ще се научат как бързо и лесно да се ориентират в тяхната структура и съдържание, каква е връзката на счетоводните показатели за активи, пасиви, собствен капитал, приходи, разходи, печалби и загуби с финансовия резултат на фирмата. Освен това, ще могат да разбират на какво се дължи разликата между счетоводната печалба/загуба и паричните наличности - отчет за паричните потоци; каква е връзката между счетоводната и данъчната печалба за по-доброто управление на данъчните задължения на предприятието. Тренерите ще им покажат как да използват информацията от финансовите отчети за анализ на ликвидността, дългосрочната задлъжнялост и платежоспособност, рентабилността и други важни за бизнеса финансови показатели.


Сред основните предимства на предлаганото съвместно обучение, е че дава възможност за обсъждане на конкретни казуси от бизнес практиката на участниците, като се предлагат и насоки за решения. Разглежданите теми се представят чрез използване на реални финансови отчети. Тренерите са с доказан професионален опит, а използваните съвременни методи на обучение, като бизнес симулации, дискусии, работа с казуси, техники за генериране на нови идеи и др., правят възприемането на специфичната финансово-счетоводна информация по-лесно и приятно.


Таксата за участие е 228 лв. /с ДДС/ на човек, като за всеки следващ участник от една и съща фирма е предвидена отстъпка от 5%. Завършилите обучението ще получат сертификат от Центъра за професионално обучение към Българска стопанска камара - съюз на българския бизнес и Школата по финанси и счетоводство към "Бест Сълюшънс Тийм."


Повече информация за програмата на курса и начина на записване, може да бъде открита в интернет сайтовете на БСК - bia-bg.com и на Школата по финанси и счетоводство "Бест Сълюшънс Тийм" /BSTeam.bg/.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK