Състезание по акробатичен рокендрол ще разтърси София на 9 юни

Съдържание от Комуникационна агенция PRoWay

Състезатели от различни възрасти ще представят своите умения и ще премерят сили в надпреварата по акробатичен рокендрол на 9 юни (събота) в Национална спортна академия "Васил Левски", София. Състезанието се организира от Българска федерация по акробатичен рокендрол и клуб по акробатичен рокендрол "Фреш Денс" - Божурище с подкрепата на Министерството на физическото възпитание и спорта.


В Държавното първенство по акробатичен рокендрол ще премерят сили участници от класове "Деца" и "Юноши", а в Националното първенство ще бъдат включени акробатично по-сложните категории "С" и "В". Предварителните кръгове на състезанието ще започнат от 16:00 часа, а финалите – от 18:00 часа.
Любителите на акробатичния рокендрол могат да се насладят на изпълнението на участниците и да подкрепят своите фаворити, като се присъединят към разтърсващата атмосфера в спортната зала.


Акробатичният рокендрол съчетава танц с акробатика, съпроводен от звуците на рокендрол. Освен че поддържа тялото във форма като стяга мускулите, развива гъвкавостта и подобрява равновесието, спортният танц изгражда по-силно доверие между партньорите, действа освежаващо и релаксиращо.


Прекрасните изпълнения на Балет "Веда Джуниър", момичетата от Мастър клас на Voice Academy, представянето на ритуален танц от сandomblé, предшественик на самбата, от невероятната танцьорка Саша и нейната група, както и много други изпълнители, ще завладеят сцената преди награждаването на победителите.


За БФАРР
Българска федерация по акробатичен рокендрол (БФАРР) е създадена през 1991 г. и е пълноправен член на Световната рокендрол конфедерация (WRRC). Федерацията обединява клубове, които развиват като спорт в различни възрастови групи или като социални танци следните танцови стилове: акробатичен рокендрол, Буги Вуги и Суинг. БФАРР организира различни регионални и национални състезания, като тези по Акробатичния рокендрол и Буги Вуги са кандидат олимпийски спортове.


За Клуб по акробатичен рокендрол "Фреш Денс" -Божурище
Клубът по акробатичен рокендрол и суингови танци "Фреш Денс" е създаден през 2004 година със седалище гр. Божурище и развива дейност и в много места в София. Освен състезателната дисциплина акробатичен рокендрол, клубът предлага и тренировки по суингови танци, Буги Вуги, Линди Хоп, Балбоа и още много видове състезателни и социални танци. От самото си създаване досега "Фреш Денс" - Божурище участва активно в турнирния календар на Българска федерация по акробатичен рокендрол в организирането на ежегодни национални турнири, на които състезателите от клуба се представят достойно, като печелят призови места.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK