Турнир по акробатичен рокендрол събра клубове от цялата страна в София

Съдържание от Комуникационна агенция PRoWay

Състезателни двойки от цялата страна взеха участие в провелото се в събота в столицата Държавно първенство по акробатичен рокендрол за класове "Деца" и "Юноши" и Национален турнир за класовете "C" и "B". Спортната зала на НСА събра представители на различни клубове, които премериха сили в състезанието, организирано от Българска федерация по акробатичен рокендрол и Клуб по акробатичен рокендрол "Фреш Денс" – Божурище, с финансовата подкрепа на Министерството на физическото възпитание и спорта.


Най-оспорвана се оказа състезателната категория "Деца", в която имаше и най-много състезателни двойки. Участниците в атрактивния клас "C" пък изправиха публиката на крака със своите артистични хореографии и сложни акробатични елементи. Състезателната двойка в клас "B" Александър Илиев-Ива Зарева от клуб "Фреш Денс"-Божурище, демонстрира танцова и акробатична хореография, която ще представи на Световната купа по рокендрол в Чехия на 23.06.2012 г.


Призовите места в клас "Деца" заеха:
Първо място: Кристиян Зидаров – Виолета Юлианова, клуб "Май Чойс" – Пловдив
Второ място: Велиан Попов – Сиана Михайлидис, клуб "Катерини" – Пловдив
Трето място: Александър Иванов – Цветина Нацева, клуб "Рок Смайл" – Ловеч


Призови места в клас "Юноши":
Първо място: Мирослав Александров – Мария Георгиева, клуб "Рок Смайл" – Ловеч
Второ място: Христо Янъков – Виктория Дърмонска, клуб "Меджик" – Пловдив
Трето място: Александър Копаранов – Анелия Брусева, клуб "Стар Денс" – Варна


Призови места в клас "C":
Първо място: Георги Георгиев – Юлия Йовова, клуб "Меджик" – Пловдив
Второ място: Николай Николов – Габриела Георгиева, клуб "Стар Денс" – Варна
Трето място: Габриел Желев – Калина Стефанова, клуб "Фреш Денс" – Божурище


Прекрасните изпълнения на Балет "Веда Джуниър", момичетата от Мастър клас на Voice Academy, представянето на ритуален танц от сandomblé, предшественик на самбата, както и много други изпълнители, заредиха публиката с много танцово и музикално настроениe преди награждаването на победителите.
Състезанието подкрепиха френската дермокозметичната марка AVENE, Art Rental, Издателство "Лик" и Комуникационна агенция ProWay.


За БФАРР
Българска федерация по акробатичен рокендрол (БФАРР) е създадена през 1991 г. и е пълноправен член на Световната рокендрол конфедерация (WRRC). Федерацията обединява клубове, които развиват като спорт в различни възрастови групи или като социални танци следните танцови стилове: акробатичен рокендрол, Буги Вуги и Суинг. БФАРР организира различни регионални и национални състезания, като тези по Акробатичния рокендрол и Буги Вуги са кандидат олимпийски спортове.


За Клуб по акробатичен рокендрол "Фреш Денс"-Божурище
Клубът по акробатичен рокендрол и суингови танци "Фреш Денс" е създаден през 2004 година със седалище гр. Божурище и развива дейност и в много места в София. Освен състезателната дисциплина акробатичен рокендрол, клубът предлага и тренировки по суингови танци, Буги Вуги, Линди Хоп, Балбоа и още много видове състезателни и социални танци. От самото си създаване досега "Фреш Денс" - Божурище участва активно в турнирния календар на Българска федерация по акробатичен рокендрол в организирането на ежегодни национални турнири, на които състезателите от клуба се представят достойно, като печелят призови места.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK