За първи път в България - Microsoft Dynamics в Облака

Съдържание от Intelligent Systems Bulgaria Ltd.. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

У нас успешно заработи първата система за управление на бизнеса от платформата Microsoft Dynamics, инсталирана посредством набиращите все по-голяма популярност облачни технологии (Cloud computing). С тяхна помощ, компаниите извличат максимални ползи от най-разпространените ERP и CRM решения у нас, без да правят значителни първоначални инвестиции в скъпа хардуерна инфраструктура и лицензи, както и в последваща поддръжка. Друго голямо предимство от използването на Microsoft Dynamics като облачни услуги (SaaS/IaaS) е, че клиентите могат по всяко време да променят параметрите на необходимите им ресурси и така бързо и лесно да адаптират бизнеса си спрямо пиковете и спадовете на средата, в която работят.


Първата фирма в страната, която вече използва Microsoft Dynamics решение в облака, е водещата консултантска и строителна компания МАРКАН ООД. Мениджърският й екип прави този избор след задълбочено проучване на пазара на бизнес софтуер в България и възможните доставчици, като за внедрител на системата се спира на Intelligent Systems Bulgaria.
Внедряването на Microsoft Dynamics AX започва в средата на 2011, като освен хардуерна среда, на която строителната компания разполага решението и базата си данни, ръководството наема и самото софтуерно приложение. Това става възможно благодарение на гъвкавия SPLA /Service Provider License Agreement/ модел на лицензиране на Microsoft, с който клиентът заплаща само това, което ползва. По този начин, системите за управление на бизнеса Microsoft Dynamics стават още по-достъпна и изгодна инвестиция за всяка компания, независимо от нейната големина, структура и сфера на дейност.


Проектът в МАРКАН ООД обхваща още няколко продукта и услуги, сред които предоставяне на условия за работа с Операционната система MS Windows Server 2008, Активна директория и имейл клиент посредством облака и др. Последният етап от внедряването включва инсталиране и настройка на решение за бизнес анализи (Business Intelligence/BI).


Само няколко месеца след успешното интегриране на Microsoft Dynamics, мениджърският екип усеща редица подобрения в ежедневната дейност на МАРКАН ООД. Днес, компанията е много по-гъвкава, служителите работят по-ефективно, а мениджмънтът има възможност да взема навременни и обоснавани решения за бъдещото успешно развитие на бизнеса. Всичко това без огромни ИТ инвестиции и при максимална оптимизация на разходите, времето и процеса на внедряване.


Повече информация за този пилотен за България проект, можете да прочетете на isystems.bg


За МАРКАН ООД (markan.bg)
Фирма МАРКАН ООД е основана през 1993г., като още от самото си създаване неизменно следва своя корпоративен принцип - да отговаря изцяло на пазарните изисквания и промените в строителния бранш. Компанията предлага пълен набор от услуги в областта на строително-монтажните дейности - от прецизното проектиране, до техническото изпълнение и въвеждане на обектите в експлоатация.


За Intelligent Systems Bulgaria (isystems.bg)
Intelligent Systems Bulgaria предлага професионални услуги по разработката, внедряването и поддръжката на ERP и CRM системите за управление на бизнеса Microsoft Dynamics и техните браншови допълнения. Компанията обслужва над 150 клиента в 12 страни по света. Intelligent Systems е и първият Microsoft Dynamics партньор в България, който осъществява внедрявания на решенията Microsoft Dynamics чрез облачните технологии.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK