Управителният съвет на Меркатор Груп с нови членове, които се ангажират да работят за развитието на бизнеса

Съдържание от Меркатор Груп/Symmetric Communication. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На провело се вчера 19.05.2012 г. в Любляна, седмо поред за годината заседание, Надзорният съвет на Меркатор Груп направи значителни промени в ръководния състав на компанията.


С назначението на двама нови членове, съставът на новия Управителен съвет на Меркатор Груп е вече изцяло финализиран – това са Станка Пеянович, която ще отговаря за дейността на компанията в Югоизточна Европа, и Игор Мароша, който поема ръководството в Словения и Хърватия.


Вера Алянчич Фалеж беше освободена от длъжността член на Управителния съвет по стратегическото развитие на човешките ресурси и правните въпроси на Меркатор Груп. Считано от 19 юни 2012 г. тя ще бъде съветник на президента на УС по въпросите свързани с управлението на човешките ресурси и правните въпроси.


Освободен от досегашната си длъжност и членство в Управителния съвет на Меркатор Груп беше и Петер Заврл, който до момента отговаряше за оперативната дейност в Словения, с фокус върху продажбите на домакински уреди, търговия на едро и допълващи портфолиото на компанията активности. От 19 юни той ще бъде съветник на президента на Управителния съвет по въпросите, свързани с търговията на дребно.


Управителният съвет на Меркатор Груп е назначен за идните 5 години, а неговите членове са Тони Балажич (президент на Управителния съвет), Драго Кавшек, Станка Пеянович и Игор Мароша.


Меркатор Груп е словенска компания с над 60 години опит в основния си бизнес – търговия на дребно с бързооборотни стоки. У нас е представена с магазини "Рода".
Веригата оперира на 7 пазара в Централна и Източна Европа, има над 24 000 служители и над 1500 магазина на обща площ от 1.3 млн. м².

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK