Изгодни летни дестинации

Съдържание от Радослава Добрева. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Лятото обикновено е най-заетия за туроператори и авиокомпании период. За по-голямата част от хората това е времето на летните отпуски и ваканции, когато цели семейства или групи приятели потеглят на път, за да прекарат заедно почивните си дни. Не са редки и случаите на пътувания само за уикендите. И докато хотелиерите започват трескаво да посрещат гости, туристическите фирми се надпреварват да предлагат евтини оферти за онези, които са изчаквали последния момент, за да изберат своята лятна дестинация.


Нека видим кои са най-изгодните за посещение места това лято, според анализа на онлайн туристическа агенция eSKY.bg.


По принцип, ако сте планирали лятната си отпуска в края на юни или началото на юли, ви е излязло много по-изгодно. Цените започват да се покачват с приближаването на август, а от момента на неговото настъпване, трябва да сте готови да платите почти двойна цена. Обикновено, поевтиняването на нощувките в хотели започва чак след средата на септември, така че не е лоша идея да предприемете пътуване и по време на циганското лято, когато и температурите са по-поносими.


Икономическите и политически сътресения в Гърция превърнаха страната в една от най-изгодните дестинации за това лято. Туристическият отрасъл там е един от основните източници на поминък за местното население, така че ниските цени за нощувка не са изненадващи. Хотелиерите не могат да си позволят да изгубят клиенти, заради негативната репутация на държавата пред света.


Някои авиокомпании предлагат евтини самолетни билети и до дестинации като Милано и Венеция, които по принцип не са от най-изгодните. Комбинирането на ниската цена на билетите с малко по-разумно харчене на спестените пари, обаче, би трябвало да направи ваканцията ви финансово приемлива и забавна.
Забелязва се и бум на евтините полети до Будапеща (след фалита на Малев), Париж и Валенсия, а една от най-търсените дестинации, макар и не толкова евтина, е Барселона.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK