D-Link разширява гамата си от облачни предложения за цифровия дом

Съдържание от New Approach Agency. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

D-Link, водещ доставчик на мрежови решения за цифровия дом, обяви появата на три уникални предложения, насочени към ефективното и мобилно използване на т.нар. частен облак. Компанията представи универсалния и суперкомпактен DIR-505 – решение, комбиниращо в себе си функционалности на точка за достъп, маршрутизатор и среда за съхранение, както и високоскоростния рутер DIR-636L с Gigabit интерфейс и възможност да бъде изцяло управляван през популярната mydlink платформа. И двете решения поддържат новата технология на D-Link SharePort Mobile, която позволява достъп до всички файлове в домашната мрежа от всяко Apple или Android мобилно устройство. Благодарение на това потребителят може да се наслаждава буквално на цялата си библиотека от цифрово съдържание – музика, снимки, дори филми – от своя iPhone или iPad.


И трите нови предложения на компанията са предназначени за цифровия дом, малки офиси и потребители, които пътуват често или работят от различни локации, като очакват удобен и бърз достъп от всяка една точка до съхраняваното в мрежата съдържание.


Универсалният DIR-505
В режим на работа като маршрутизатор, компактният и тежащ само 130-грама, DIR-505 в комбинация с модем функционира като класически гейтуей за връзка към Интернет. Дизайнът му наподобява стандартен AC адаптер, без кабели. Устройството се включва директно към контакт от електрическата инсталация и е много подходящ за пътуващи професионалисти, работещи в различни локации. Wi Fi модулът в джобния рутер поддържа безжичните стандарти 802.11 b/g/n, както и WPA/WPA2 и WEP криптиране на трафика. Мобилни устройства като лаптопи, таблети или смартфони могат да се свързват с DIR-505 през защитена връзка благодарение на WPS технологията и натискането на един единствен бутон. Устройството позволява и лесно изграждане на локална Wi Fi мрежа в дадена точка за споделен достъп и работа на екипи до 32 клиента както и да осигури централизиран достъп до публичен хотспот. Джобният рутер комуникира директно с публичната точка за достъп и потребителските устройства се свързват директно към него, което им осигурява SPI/NAT защитна стена с активна инспекция на подозрителния трафик. Наличието на 10/100 интерфейс гарантира бърза връзка и споделяне на кабелни устройства към рутера като мрежови принтер или комутатор, например.


Отличителната черта на DIR-505 е USB порта, който осигурява възможност за зареждане батерията на множество устройства като мобилни телефони, таблети или външни колонки например. Също така USB портa се използва за споделяне на съдържанието на външен дискове или други USB носители, което го прави много подходящ за потребители с iPhone или Android, осигурявайки им 24 часов достъп до видео, музика или филми на практика от всяка точка по света.


Основни характеристики
- Работи като рутер, Wi Fi хотспот, репийтър или самостоятелна точка за достъп.
- Поддържа IEEE 802.11b/g/n.
- Вграден DLNA медиа сървър.
- Компактен, пестящ място, дизайн.
- Винаги готов за работа, без кабели.
- USB 2.0 за споделяне на външен диск.
- USB порт за зареждане на потребителски устройства .
- Неограничен достъп до съхранено съдържание чрез браузър и мобилното приложение D-Link SharePort.
- SPI и NAT характеристики по сигурността.
- Quality of service (QoS) през Wi-Fi multimedia (WMM) за приоритизация на аудио, видео и глас.


Високопроизводителният DIR-636L
DIR-636L поддържа скорости на трансфер до 300Mbps, което гарантира сигурна и надеждна Интернет свързаност за домашната мрежа. Освен с високата си производителност устройството привлича вниманието и с атрактивния цилиндричен корпус.


Подобно на всички продукти на D-Link от cloud гамата, този рутер може да бъде управляван изцяло през платформата mydlink, 24/7, практически от всяка една точка с помощта на специалните приложения за Android, iPhone и iPad. През mydlink портала потребителите могат да видят текущия статус на своя рутер, да блокират нежелан достъп, да активират или деактивират Интернет достъпа за децата си, например, както и да конфигурират изпращането на съобщения и e-mail.
Последното попълнение в cloud гамата на D-Link DIR-636L поддържа IEEE 802.11n стандарта и позволява високи скорости на трансфер за неограничени и непрекъсваеми онлайн игри и висока степен на защита с наличието на WPA/WPA2 и WPS криптиране. Налични са NAT и SPI защитни стени за по-голяма сигурност при онлайн пазаруване или банкиране.


Подобно на DIR-505 и този рутер позволява споделянето на мултимедиино съдържание от USB медии чрез порталa mydlink и мобилните приложения за Android, iPhone и iPad.


Основни характеристики
-Поддържа всички mydlink™ облачни услуги и приложенията QRS Mobile и SharePort Mobile
-2.4 GHz (2x2) със скорости на трансфер до 300 Mbps
-Gigabit Ethernet
-WPA 2 и двойно активни защитни стени (NAT/SPI)
-IPv6 поддръжка
-Размери: 93 x 111 x 145 милиметра (W x H x D) и 330 грама


D-Link SharePort Mobile и QRS Mobile
D-Link предлага неограничена мобилност, отдалечени конфигурации и непрекъснат достъп до съхраненото цифрово съдържание в домашната мрежа с лансирането на две нови, безплатни приложения.


SharePort позволява на потребителите да осигурят поточно гледане на цялата си медийна библиотека – аудио, видео и документи - през локална мрежа или 3G връзка върху своя Apple или Android смартфон или таблет. Този неограничен достъп се осъществява изключително лесно – след инсталация на D-Link SharePort Mobile приложението автоматично открива всеки сторидж (USB устройство или USB външен диск), свързан към рутера и изгражда т.нар. частен облак.
QRS Mobile от своя страна позволява конфигурация на домашния D-Link рутер през мобилно устройство. Приложението установява връзка между потребителския iPhone или iPad и маршрутизатора и възможност за проследяване на статуса или промяна на различни настройки.


SharePort и QRS Mobile приложенията от D-Link са налични за безплатно изтегляне от iTunes Store и Android Market.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK