Премиерът Бойко Борисов връчи договор по одобрен проект на община Ивайловград

Съдържание от Община Ивайловград. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Премиерът на Република България Бойко Борисов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и здравният министър Десислава Атанасова бяха официалните лица при връчването на договорите за одобрени проекти за енергийна ефективност на 64 общини днес. Проектът на община Ивайловград за саниране на общинската административна сграда е един от получилите одобрение, сред общо 110 кандидати.


Финансирането, в размер на 47 млн. евро за повишаване на енергийната ефективност на държавни и общински сгради, ще бъде предоставено от Международния фонд "Козлодуй", администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие. Фондът е създаден след затварянето на АЕЦ "Козлодуй" за подпомагане на дейности в енергийния сектор. Процедурите по обществените поръчки ще се изпълняват от Министерството на икономиката. Дейностите ще започнат наесен.


В съответствие с Програмата за енергийна ефективност на община Ивайловград, в проекта на общината е заложено постигане на енергийна ефективност чрез саниране на целия обект. Общата му стойност е 75 864.60 евро. Предвижда се подмяна на дограмата по фасадата, топлинно изолиране на външните стени, на покрива и на пода и въвеждане на система за автоматично регулиране на отоплителната инсталация. Прилагането на тези мерки ще доведе до спестяване на разходи за електрическа и топлинна енергия.


В списъка на резервните проекти по фонд "Козлодуй" е и този за сградата на СОУ "Христо Ботев". С него община Ивайловград кандидатства по същата схема за финансиране от 133 689.13 евро. Стойността на проекта за училището включва както основната сграда, така и топлата връзка към физкултурния салон и самия салон.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK