Секторът на платежните институции у нас става все по-разнообразен

Съдържание от Crossroads Bulgaria Ltd.. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Пазарът на алтернативни разплащания се развива с бързи темпове и очаквам скоро у нас да навлязат нови платежни институции, конкуриращи услугите на банките"- това заяви Цветомир Досков, управител на компанията за банкови и финансови технологии Сирма Бизнес Консултинг" - "Добрата новина е, че новите участници в този сегмент още със създаването си осъзнават нуждата от електронни и мобилни канали за комуникация с клиентите си и са отворени към новите тенденции в сферата на разплащанията."


Сред новите компании в регистъра на лицензираните платежни институции има както такива за осъществяване на налични парични преводи, така и оператори на услуги за внасяне и теглене на пари по платежна сметка, за прехвърляне на средства, за операции чрез платежни карти и др. Очакванията са както техният брой, така и разнообразието от предлаганите услуги да се увеличат през тази и следващата година.


"Въпреки че не са банкови институции, дейността на тези организации е не по-малко важна и отговорна и те отговарят на също толкова сериозни регулаторни изисквания. Същевременно задълбочаващата се конкуренция в този сегмент изисква от всички нови играчи в него да са все по-иновативни и да предлагат различни начини за улесненяване на крайните клиенти. Новите онлайн и мобилни разплащателни канали ще играят ключова роля в определянето на бъдещите пазарни лидери в сектора и аз очаквам ръст в доставката на софтуерни решения и консултантски услуги в сферата на банковите и финансови технологии" - обясни още Досков.


Повече за Сирма Бизнес Консултинг


Сирма Бизнес Консултинг (sirmabc.com) е компания от групата на Сирма Груп Холдинг (наброяваща повече от 350 човека), специализирана в предоставянето на консултантски услуги и ИТ решения за целия спектър на банковите и финансови операции. Сирма Бизнес Консултинг развива уникален бизнес модел на консултиране в сферата на банковите системи, банкирането на дребно, регулаторната обезпеченост и управлението на риска. В компанията работят 60 специалисти, повече от които са бивши банкови и финансови служители с дългодишен опит. Сирма Бизнес Консултинг си сътрудничи активно с водещите фирми в бранша и е основен партньор на Балканския полуостров на Oracle Financial Services. Екипът на Сирма Бизнес Консултинг е участвал в многобройни внедрявания на почти всички континенти, а работата му се отличава с ангажираност към проблемите на клиентите, комбинирайки иновативен подход и изпитани технологии.

Коментари (0)




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK