Сигурността е колективно усилие

Съдържание от Inter Expo Center. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Гордея се, че съм първият български президент, който приоритизира енергийната ефективност и енергийната диверсификация, че постигаме конкретни резултати в последните години. Новото предизвикателство пред страните от Югоизточна Европа и Черноморския регион е да се развиват, като ползват общи правила и стандарти. Югоизточна Европа и Черноморският регион ще станат по-сигурно и по-добро място за живеене, ако България, Румъния и Гърция обединят усилията си за изграждане на обща инфраструктура и за реализиране на общи проекти. Пожелавам успех на конференцията! Със сигурност днес тук ще се родят важни идеи, силни послания. Това е един силен форум за България, за региона и за всички, които знаят, че сигурността е колективно усилие на всички нас!" – това заяви президентът Плевнелиев от трибуната на десетата юбилейна конференция, която се провежда днес в Интер Експо Център.


От името на вицепремиера, министър на вътрешните работи и председател на Организационния комитет г-н Цветан Цветанов гостите поздрави зам.- министър Димитър Георгиев.


Приветствие поднесоха посланикът на САЩ - г-н Джеймс Уорлик, както и г-жа Зинаида Златанова - ръководител на представителството на Европейската комисия в Р България, д-р Детлеф Пухл, старши съветник в сектор "Съществуващи предизвикателства пред сигурността", НАТО, и председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" г-н Константин Казаков. С доклад на тема "Геополитическата динамика в Черноморския регион и сигурността в Югоизточна Европа" общата пленарна сесия откри г-жа Августина Цветкова – заместник-министър на отбраната. Деловата работа на конференцията продължава по разпределение в три паралелни панелни секции в отделни зали през целия ден.


Програма на конференцията iможете да видите на адрес: iec.bg

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK