Western Union представя нова образователна инициатива в партньорство с УЕФА Лига Европа

Съдържание от Western Union. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Western Union (NYSE: WU), световен лидер в сферата на паричните преводи и новият глобален партньор на УЕФА Лига Европа, заедно с Фондация Western Union обявяват, че ще превърнат всеки успешен пас от този сезон на турнира във финансова подкрепа, с което ще покрият разходите за еднодневно обучение на младите хора по света.


Патрик Виера ще бъде лице на инициативата, която се нарича "PASS" и стартира по време на груповата фаза на УЕФА Лига Европа сезон 2012/2013, която стартира на 20ти септември. Инициативата има за цел да достигне един милион учебни дни през следващите три сезона и надгражда дейността на Western Union в подкрепа на образованието на младите хора в цял свят.


"Изпращането на пари с добро е в основата на нашия бизнес, а образованието е една от основните причини, заради които нашите клиенти ползват услугите ни за паричен трансфер." споделя Хикмет Ерсек, Президент и Главен изпълнителен директор на Western Union. "Според ЮНЕСКО 71 милиона умни и способни ученици не стигат до средно или професионално образование. Това е огромна загуба на човешки и икономически потенциал, защото с всяка допълнителна година обучение може да се увеличат възможностите на всеки човек. Инициативата "PASS" цели да информира обществеността за това предизвикателство и да предостави подкрепа за младите хора и общностите, на които принадлежат."


Партнирайки си с неправителствени организации и организации с нестопанска цел, инициативата ще осигури обучение за учители, както и стипендии за учениците, като първоначално се фокусира върху единадесет страни по света– Бразилия, Китай, Колумбия, Ямайка, Мексико, Мароко, Нигерия, Сенегал, Румъния и Турция.


"Там откъдето идвам, възможностите за качествено образование са много малки.", обяснява Патрик Виера бивш играч на СМ Кан, АК Милан, ФК Арсенал, Ювентус, ФК Интер, ФК Манчестър Сити и френския национален отбор. Той е роден в Сенегал, след което на осемгодишна възраст се премества във Франция, а в момента е Директор футболно развитие в Манчестър Сити.


"Футболът беше моя билет за успеха, но за по-голямата част от младите хора образованието е ключът, който ще им даде възможност да станат такива, каквито искат да бъдат. Затова подкрепям тази кампания. Тя ще помогне на учащите, учителите и училищата по света и най-вече на места, където има най-голяма нужда, като Сенегал, където аз съм роден." казва Виера.


Като част от глобалната аудитория на УЕФА Лига Европа, футболните фенове от Латинска Америка, Африка, Азия и Европа, също ще имат възможност да предоставят своята финансова подкрепа по време на турнира посредством различни онлайн механизми.


Дейвид Тейлър, изпълнителния директор на дирекцията по събития УЕФА коментира:


"Излъчван пред аудитория от над 200 страни, европейският футбол вдъхновява много играчи по света, а в миналото издание на турнира са взели участие играчи от 113 страни. Чрез инициативата PASS тези играчи ще имат възможност да дадат нещо на своите общности в допълнение към радостта и емоциите, които те създават на терена."


Инициативата PASS че ще превърне всяко успешно подаване в мачовете от груповите фази до финала на Лига Европа 2012/2013 във финансова подкрепа, с която да се покрият разходите за цял учебен ден на един ученик. Средствата ще бъдат разпределени според разходите за обучение във всяка от страните във фокуса на кампанията. Инициативата ще продължи три години до края на партньорството на Western Union с УЕАФ Лига Европа през 2015 г.


За да подкрепи инициативата PASS, Western Union ще проведе маркетингови и комуникационни програми с цел да ангажира потребителите и феновете на УЕФА Лига Европа по света.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK