Изпълнителният директор на AstraZeneca България измина 181 км на велосипед с благотворителна цел

Изпълнителният директор на AstraZeneca България, Зоя Паунова

© AstraZeneca България

Изпълнителният директор на AstraZeneca България, Зоя ПауноваСъдържание от AstraZeneca България

Изпълнителният директор на AstraZeneca България, Зоя Паунова, измина 181 км. на велосипед за един ден с благотворителна цел. Тя взе участие в кампания Ride Across Britain, в която се набират средства за благотворителни каузи. Екипът на AstraZeneca, в който участваха 10 представители на компанията от Европа, преодоля трасето в подкрепа на Образователна програма за деца, страдащи от сърдечно-съдови заболявания в Румъния. В сборния тим на AstraZeneca от българска страна участва и Марио Илиев, финансов директор на компанията за България. На ротационен принцип колоездачите от отбора изминаха 960-те мили на велосипедното предизвикателство.


"За нас беше от огромно значение, че освен проверка на издръжливостта ни, чрез тази спортна инициатива допринесохме за благотворителна кауза. Всички участници осъзнахме, че инициативата заслужава усилията, вложени в пробега", заяви Зоя Паунова. "За срещата с пределите на човешките възможности се подготвях в продължение на 3-4 месеца. Борбата с атмосферните условия и умората демонстрира изключително постижение и екипен подход, доказващи, че няма невъзможни неща, както и стремежа да отидеш отвъд границите на възможностите си, и да повярваш в смелостта на мечтите", допълни тя.


Инициативата Ride Across Britain се провежда от 2010 г., като в тазгодишното издание, реализирано в средата на месец септември, взеха участие над 700 професионални колоездачи и любители, сред които и представители на международни компании.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK