Microsoft ще създаде възможности за 300 милиона младежи по света

Съдържание от Microsoft

Microsoft обяви старта на новата си глобална инициатива Microsoft YouthSpark , която има за цел да създаде възможности за 300 милиона младежи в повече от 100 страни по света през следващите 3 години. YouthSpark ще предостави на младите хора шанса да планират и реализират пълния си потенциал чрез осигуряване на възможности за образование, заетост и предприемачество.


Microsoft инициира YouthSpark в отговор на нарастващите икономически и социални предизвикателства, пред които е изправена днешната младеж, както се подчертава и от доклада "Възможност за действие" на Международната младежка фондация (март 2012 г.) Според документа близо 75 милиона млади хора по целия свят са били безработни през 2011 г. С нарастването на броя на младите хора по цял свят (1,2 милиарда), разликата между тези, които имат достъп и умения, за да бъдат успешни, и тези, които нямат, се задълбочава. Това е видно и от данните на Международната организация на труда от септември 2012 г., които показват, че настоящият световен коефициент на безработица сред младежите е 12.7%. Това е 2 пъти повече от коефициента сред възрастните и се очаква да нарасне до 12.9% до 2017 г.


В рамките на новата си инициатива, Microsoft ще подпомогне финансово неправителствени организации, които работят в помощ на младото население по цял свят, и стартира редица нови младежки граждански програми:


- GiveforYouth, световна благотворителна пазарна платформа, насочена специално към набиране на средства за организации с нестопанска цел, които подпомагат младежки каузи по целия свят;


- Microsoft YouthSpark Hub, онлайн място, където хората могат да изследват и имат достъп до всички младежки услуги, програми и ресурси, предоставяни от Microsoft и нейните партньори с идеална цел;


- Microsoft Innovate 4 Good, глобална онлайн общност, която предоставя възможност на младите хора да си сътрудничат, да се вдъхновяват и подкрепят взаимно, използвайки технологиите, за да се постигне позитивна промяна в техните общности.


"Днес, поемаме ангажимент да помогнем на 300 милиона млади хора от цял ​​свят да постигнат мечтите си, като насочим гражданските си усилия и други ресурси на компанията за осигуряване на възможности за образование, заетост и предприемачество. Вярваме, че работата с нашите партньори ще ни позволи да дадем шанса на младите хора да променят света за себе си, и сме решени да направим точно това", заяви Стив Балмър, главен изпълнителен директор на Microsoft.


Microsoft YouthSpark включва не само филантропия, но и обединява редица глобални програми, които предоставят на младите хора достъп до технологии и по-добро образование:


- Office365 for EDU: Безплатни технологични инструменти за всички ученици и учители, подпомагащи обучението и екипната работа: електронна поща, мигновени съобщения, конферентен видео и гласов чат, както и онлайн редакция на документи.


- Skype в класната стая: Безплатна световна общност, чрез която учителите да свържат своите ученици с други ученици и гост-лектори от цял ​​свят.


- Партньори в обучението: Професионална програма за развитие за държавни служители, училищни ръководители и преподаватели, която да им помогне с нови подходи в преподаването и ученето чрез технологии за развитие на умения за XXIвек у студентите.


- DreamSpark: Безплатен достъп до инструменти на Microsoftза дизайн и програмиране за студенти и преподаватели, с цел развитие на добри технически умения в критичен момент от развитието на ученика в гимназията и колежа.


- Imagine Cup: Най-добрият технологичен конкурс за младежи, който предизвиква студентите да приложат своите знания и страст за разработване на технически решения за социално въздействие, ангажиращи игри и да демонстрират иновации, от които могат да се възползват други общности.


- BizSpark: Софтуерна бизнес програма, която предоставя на младите предприемачи достъп до инструменти за разработка на софтуер на Microsoft и връзки с ключови играчи в индустрията, включително инвеститори, като по този начин им се помогне да започнат нов бизнес.


В рамките на премиерата на новата си глобална инициатива YouthSpark, Microsoft обявии своето сътрудничество с нестопански организации по целия свят, в т.ч. световни организации като GlobalGiving, TakingITGlobal и Международната младежка фондация, както и регионални организации с нестопанска цел като Silatech в Близкия изток, TheTrustforAmericaв Южна Америка и фондация АСЕАН в Азия. В САЩ Microsoft ще подкрепи 5 национални организации с нестопанска цел: Boys& GirlsClubsofAmerica, CityYear, Джуниър Ачийвмънт САЩ, NFTE (мрежа за преподаване на предприемачество) и YearUp.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK