TP-Link представи два гигабитови смарт комутатора за малкия и среден бизнес

Съдържание от Crossroads Bulgaria Ltd.. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Китайският мрежови гигант TP-Link представи два гигабитови интелигентни комутатора (суичове), които са много подходящи и ценово ефективни решения за малкия и средния бизнес. Продуктите се предлагат у нас от българския доставчик на мрежово оборудване и компютърна периферия Ланком България.


Технически характеристики


Моделът TP-Link Gigabit Smart Switch TL-SG2216 разполага с 16 гигабитови RJ45 порта с 2 два Combo SFP слота. От своя страна TP-Link Gigabit Smart Switch TL-SG2424 се предлага с 24 гигабитови RJ45 порта и 4 Combo SFP слота. Gigabit Ethernet свързаността на всички портове доставя максимална скорост за трансфер на данни. С вградените в тях технологии L2/L3/L4 QoS и IGMP snooping могат да се оптимизират гласовите и видео приложения, а WEB/CLI управляващите режими дават възможност за бързи настройки и конфигурация при минимално време за прекъсване. И двата модела са подходящи за фирми, които имат нужда от мощно и надеждно мрежово решение, но не разполагат с голям бюджет.


Подобрено качество на услугите


Комутаторите разполагат с подобрени възможности за гарантиране качество на услугите (Quality of Service), което ги прави още по-подходящи за бизнес цели. На администраторите им се дава възможност да приемат много и различни QoS политики, за да интегрират глас, данни и видео услуги в една мрежа. Те могат да задават приоритети на трафика, базирани на различни опции, включително приоритет на портове, 802.1P Priority и DSCP Priority. По този начин администраторите ще са сигурни, че гласът и видеото ще се предават без никакви накъсвания и ще са с приоритет пред други типове трафик.


Вградена в комутаторите система за сигурност включва технологиите 802.1Q VLAN, Port Security и Storm control (използва повишаването и намаляването на праговете за блокиране и след това възстановяване на изпращането на broadcast, unicast или multicast пакети). Това дава сериозни гаранции за защита на фирмените данни, както и на инвестициите в мрежово оборудване.. Комутаторите предлагат също и нови възможности за мрежова поддръжка като Loop Back Detection, Cable Diagnostics и IGMP snooping, може да се ограничава всеки потребител на ниво порт и др.


Лесно и бързо управление


TL-SG2424 и TL-SG2216 са създадени, за да могат да се използват и управляват лесно. Те поддържат различни стандартни възможности за управление , като интуитивевен, уеб базиран графичен интерфейс (Graphical User Interface - GUI) и работа с команден ред (Command Line Interface - CLI), SNMP (v1/2/3) и RMON поддръжка, позволяващи на комутаторите да избират различна информация за статуса и да изпращат известявания за необичайни събития.


Повече за Ланком България


Ланком България ООД (lancombg.com) е компания за внос, доставка и продажба на едро на висококачествено комуникационно и ИТ оборудване от водещи световни производители. Компанията работи със световни лидери в своите области като TP-Link, Brand-Rex, Motorola, ZyXEL, Kyocera, AEG, Giada и др. Ланком България предлага пълна гама продукти в сферата на локалните мрежи за малки и средни фирми, корпоративни клиенти и домове, кабелните системи, телекомуникациите и интернет услугите, безжичните мрежи, VoIP услугите, Set Up Box и IPTV решенията. Портфолиото на фирмата включва още mini PC решения, виртуални десктоп компютри, комуникационни шкафове и UPS устройства.


Сред клиентите на Ланком България са десетки телекомуникационни и интернет оператори, търговски вериги, корпоративни клиенти, малки и средни фирми от всички големи градове в България. Дългосрочното ни партньорство с нашите клиенти се дължи на комбинацията от висококачествени продукти, надеждни партньори, висококвалифициран собствен екип и силен фокус върху конкретните необходимости на клиентите ни. Ланком България доставя както отделни продукти, така и цялостни решения, съобразявайки се максимално с изискванията на своите клиенти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK