BRITANICA и National Geographic организираха "Енциклопедия на знанието" в Бургас

Съдържание от BRITANICA. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

В три последователни дни от 28 до 30 септември BRITANICA и National Geographic организираха съвместната инициатива "Енциклопедия на знанието", с подкрепата на община Бургас. Събитието предостави възможност на деца от 6 до 18 години да придобият нови знания с игри.


Децата предпочетоха "Колелото на знанието" за своя любима игра. Благодарение на него те научиха, че Леонардо Да Винчи е рисувал прословутата загатната усмивка на Мона Лиза цели 12 години, че Александър Бел е основател на телефонията и още много други интересни факти.


Желаещите да участват се заеха и със задачи като решаване на кръстословици и откриване на разлики, демонстрирайки завидни знания. BRITANICA се бе погрижила да подготви и игри на английски език.


Всички участници получиха поощрителни подаръци: тетрадки BRITANICA, списания National Geographic и National Geographic Kids, както и броеве на Енциклопедия на знанието; на които децата много се зарадваха. Голямата награда – безплатен курс по английски език в BRITANICA, бе спечелена от Георги Бързилов на 7 години.


Филиалът на BRITANICA на ул. "Патриарх Евтимий" 26 вече шеста година обучава курсисти в Бургас, които дават отлични резултати на международните изпити на University of Cambridge. Успехът сред явилите се за сертификати през юнската сесия е 100%. В страната BRITANICA има още 13 филиала в София, Пловдив и Варна. Освен оторизиран изпитен център на Университета Кеймбридж, BRITANICA е регистриран център и на английската организация UCAS (Universities and Colleges Admission Service).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK