Близо 200 велосипедиста ще приемат предизвикателството "Велорали Драг Черни Връх 2012"

Съдържание от Drag Bicycles. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 6-и октомври (събота) в 09:00 часа от площада пред Боянско Ханче в квартал Бояна ще стартират между 150 и 200 любители на планинското колоездене в 9-то издание на велорали Драг Черни връх.


Състезателите, които идват от цяла България, включително и доста чужденци, ще преодолеят разстоянието от 42 км от Бояна до х. Черни връх и обратно. Общата денивелация на трасето е 3300 метра. Въпреки че попада в категория крос-кънтри, велорали Черни Връх се смята за най-тежкото състезание от тази дисциплина в България и включва много екстремни участъци с естествени препятствия като корени, камъни, кал, гъста трева, рекички и стръмни баири. Особено зрелищно е спускането под Черни връх. Състезателите са подложени на изключително физическо натоварване, преминавайки с велосипеди през планинския терен.


Претендентите за челните места дори не спират да отдъхнат от изкачването на хижа Черни връх, където се раздават топли напитки и закуски за участниците. Въпреки че най-бързите преодоляват трасето за по-малко от 3 часа (миналогодишният победител в мъжката категория отбеляза резултат от 2 часа и половина), по-голямата част от състезателите финишират за над 4 часа.


Състезанието се организира за 9-та поредна година от фирма Веломания ООД, производител на марката велосипеди ДРАГ, и се провежда с подкрепата на Софарма АД, Shimano, и производителя на колоездачни екипи Долчини.


Управителят на Веломания ООД и един от инициаторите на събитието Драгомир Кузов каза: "Това мероприятие го правим най-вече за тези, които няма да финишират на челните места, но приемат предизвикателството да тестват възможностите си. Започнахме преди 9 години с 58 участника, а тази година очакваме около 200. Духът на това състезание е страхотен и колоездането като цяло става все по-популярно сред младите хора в България."


Наградният фонд от 1500 лева е под формата на ваучери за продукти от магазинната мрежа на Веломания - "Dragzone".


Повече на: velorali.com

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK