Заедно да съхраним ценностите

„Картография на изчезващата памет” на Изследователски център по социални науки към СУ „Св. Климент Охридски” опазва красиви, рушащи се жилищни сгради в София, построени преди 1944 гСъдържание от Мото-Пфое. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Вече 15 издания има Дарителската програма за опазване на природното и културно наследство в България. Тя се организира от 1996 г. насам и финансира проекти за съхранение на природното многообразие и културно-историческата идентичност на страната ни. Основна цел на конкурса е да подкрепи и окуражи инициативи, които се грижат за околната среда и природните ресурси, за културната съкровищница и националната памет, както и да насърчи социалната ангажираност в двете важни направления – екология и култура. Програмата охотно поощрява също детско и младежко участие.


Кандидатстването в Дарителската програма е изключително лесно – регламентът и формулярът са публикувани на сайта www.motopfohe.bg

До 26 октомври т.г. компанията-организатор Мото-Пфое, приема неограничен брой проекти в двете направления екология и култура. Важно условие е проектът-кандидат да е в процес на реализация към момента на подаване на документите, т.е. не се допускат такива в идейна фаза, както и приключили инициативи. Детски и младежки проекти, чиито автори са на възраст до 18 години участват под ръководството на пълнолетни лица.


Общият награден фонд за 2012 г. е в размер на 20 000 лв. Ще бъде отличен един национален победител и ще се присъдят до две поощрителни награди.


Експертно жури оценява проектите, председател е д-р Петър Янков от Българското дружество за защита на птиците, членове са представители на министерствата на околната среда и водите, културата, науката и образованието, както и на организацията WWF.


Крайният срок за подаване на документи за участие е 26 октомври 2012 г. Информация може да се получи на тел. (02) 9842 273 и на contacts@motopfohe.bg.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK