Бохем по душа, практик по дела

 Съдържание от ING

Нагласата към парите вече може да се измери с онлайн тест. В зависимост от това как вземате важни финансови решения - емоционално или рационално, самостоятелно или след консултация със специалист, Вие попадате в различен финансов профил. Като продължение на своята политика за повишаване на финансовата грамотност, ING Животозастраховане и ING Пенсионно осигуряване въведоха две нови за България онлайн приложения за анализ на финансовите нужди - FQ Тест и електронен Личен финансов профил (е-ЛФП).


Чрез специално разработен безплатен онлайн тест всеки може сам да определи своята нагласа към парите с помощта на 10 въпроса. Целта на приложението е да се подпомогнат потребителите в планирането на личните финанси. С уеб-базирания FQ тест хората по забавен и лесен начин могат да определят какъв е техният финансов профил между четири личностни типа: "Филантроп", "Бохем", "Практик" и "Стратег". Те се различават помежду си главно по това до каква степен са склонни да поемат рискове, какви са техните финансови познания, както и дали вземат рационални или емоционални решения при управление на личните си финанси.


Разбирането на личната нагласа към парите помага на всеки човек да си даде сметка за своите предпочитания при вземане на финансови решения, както и за толерантността си към риск, и на база на тази информация по-добре да организира своите финанси.


Така например, човек който си мисли, че по-скоро действа интуитивно и се отдава на моментните решения и дори обича да рискува, може да се окаже в категорията "практици", които в действителност обмислят всяка своя стъпка внимателно, анализират фактите и обичат да държат финансите си под контрол.


Личният финансов профил (е-ЛФП) предоставя възможност за по-пълен и задълбочен анализ на финансовите нужди и дава конкретни съвети за средствата, които трябва да бъдат заделени, за да се постигнат определените цели. С помощта на финансово-застрахователен консултант се анализират приоритетите, настоящото състояние, както и стъпките, които трябва да бъдат предприети за постигане на поставените цели.


Какъв е Вашият тип финансова личност можете да откриете само за няколко минути на страницата на онлайн приложението - http://www.myfinancialpersonality.com/?lang=BG или да изготвите детайлен финансов профил като посетите офис на ING Животозастраховане и ING Пенсионно осигуряване.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK