Българската фирма за изграждане на соларни паркове Про Еко Строй завърши успешно два проекта в Германия

Съдържание от Crossroads Bulgaria Ltd.. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Изграждането на фотоволтаични паркове има потенциала да се превърне в поредния технологичен сектор, в който българските фирми могат да се наложат на международния пазар. Поредният пример за това идва от българската компания за соларни паркове и малки фотоволтаични инсталации Про Еко Строй ООД, която завърши успешно като подизпълнител два проекта на фотоволтаични електроцентрали в Германия. Първият от тях се намира в района на Унтерхайд (Unterhaid) и е с мощност 1,3MWp, а вторият е в Ютербог (Jueterbog) и мощността му е 2MWp. И в двата проекта българският екип е бил подизпълнител в частите "монтаж на метална конструкция" и "инсталиране на модули".


Завършването на проектите съвпада с новината, че Про Еко Строй създаде консорциум с германската компания МСМ Солар ООД, който има за цел двете фирми да обединят усилията си за работа по по-мащабни проекти в Германия и други европейски страни. Името на консорциума е "Гражданско дружество МСМ - ПРО ЕКО Строй", а предметът му на дейност е "изграждане на фотоволтаични инсталации".


"Изграждането на фотоволтаични паркове е сфера, в която българските фирми биха могли да бъдат конкурентни на международния пазар, поради наличието на качествени инженерни кадри у нас, в комбинация с конкурентните цени, които можем да предложим. Натрупаното през последните години ноухау от нашия екип и проектите, в които сме участвали в България и в чужбина, ни позиционират добре в този сегмент и доверието от страна на МСМ Солар е показателно за това" - посочва Николай Николов, управител на Про Еко Строй.


Българската компания предлага цялостно проектиране, изграждане и поддръжка на фотоволтаични съоръжения. Тя съществува от 2010 г. и днес в нея работят около 40 висококвалифицирани специалисти в сферата на проектирането, изграждането и управлението на соларни проекти. Броят на завършените от Про Еко Строй съоръжения вече надхвърля 30, както в България, така и в Германия, Румъния и Франция.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK