Още 249 850,85 лв. влизат в община Ивайловград по проект

Съдържание от Община Ивайловград. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

249 850,85 лв. влизат в община Ивайловград по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Помощ в дома" на ОП "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013 г. Очаква се одобреният тази седмица проект да стартира в през януари 2013 г.


Процедурата цели да създаде устойчив модел, чрез който почасово да се предоставят услуги за лична помощ, подкрепа за комунално-битови дейности и услуги за социално включване на хора с увреждания и възрастни хора, чието самообслужване е затруднено или невъзможно.


Услугите свързани с лична помощ включват поддържане на лична хигиена, при хранене, при вземане на лекарства.


При подкрепата при комунално-битовите дейности помощниците ще пазаруват, ще поддържат хигиената в жилищата на нуждаещите се, ще помагат при извършване на ремонти.


Социалното включване представлява помощ за осъществяване на социални контакти, придружаване на кино, театър, изложби, концерти, подаване на документи и др.


Според експерти от "Агенция за социално подпомагане", която е договарящ орган по схемата, "Помощ в дома" e модел, който награждава добрите практики на трите типа вече познати социални услуги - "Личен асистент", "Социален асистент" и "Домашен помощник".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK