TBI Bank отваря клон в Румъния

Съдържание от TBI Bank

TBI Bank получи разрешение от БНБ и официално регистрира свой клон в Румъния. С това става първата българска банка, която е създала клон в държава от Европейския съюз след присъединяването на страната ни.


От датата на членството на България в Европейския съюз банковият сектор може пълноценно да участва в единния пазар на финансови услуги. С въвеждането на единния европейски паспорт всяка кредитна институция, лицензирана в страна членка на ЕС, в това число и в България, може да създава клонове във всички държави от общността и да извършва финансови операции, без да е необходимо да получава допълнителни лицензи, а само разрешение от БНБ и регистрация на клона в съответната държава.


TBI Bank клон Румъния ще следва изцяло стратегията на банката и ще предлага потребителски кредити, кредитни и дебитни карти, депозити с атрактивна лихва, бизнес пакети за малък и среден бизнес и финансиращи програми за микро, малките и средни предприятия.


В Румъния TBIF Financial Services B.V. присъства на финансовия пазар, чрез дъщерните си дружества TBI Credit, TBI Leasing и TBI Fleet Management от 2002 год. Компаниите имат изключително силни пазарни позиции и създаването на клон на TBI Bank в Румъния е естествено развитие. Това е доказателство не само за амбициите и сериозните цели, които си поставя TBI Bank, но и за това, че българският банков сектор е конкурентноспособен в рамките на единния пазар.


Банката се позиционира, като гъвкава и динамична, силно фокусирана върху предлагането на качествени продукти за населението, както и за малките и средни предприятия. Г-жа Флорентина Мирча, досегашен член на Надзорния съвет на TBI Bank ще оглави клона в Румъния.


Информация за TBI Bank можете да видите на www.tbibank.bg

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK