Каква ще е тазгодишната реколта ще разберем на DiVino Taste 2012!

Съдържание от ROI Communication. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Какво можем да очакваме от тазгодишната реколта в България ще разберем от самите производители, които се събират на DiVino.Taste 2012 - форума за българско вино, на 17 и 18 ноември в Централния военен клуб в София. DiVino.Taste e изложение на българските винопроизводители и дава възможност да бъдат дегустирани едни от най-хубавите вина, дело на родните изби.


"Производители на вино, лозари и любители на великата напитка от цяла Европа продължават да залагат каква ще бъде реколта 2012. Добивите през тази година са много по-малки, а в някои части на континента, като в Португалия например, се наблюдава спад от близо 40 %!, споделя Любимир Бояджиев от divino.bg. Това означава, че винопроизводителите ще разполагат с по-малко грозде, което да преработят и в крайна сметка ще предложат по-малко бутилки. От Съюза на земеделците в ЕС предупреждават, че сушата, студеното време през пролетта и градушките са причина за най-лошата винена реколта в региона от близо един век. Реколтата във Франция се очаква да е с близо 20 процента по-малко спрямо миналата година. Италия вече отчете спад от 7 процента, след като и през 2011 година тенденцията бе низходяща. В същото време малките количества не означават непременно лошо качество, дори напротив. Мнозина производители от най-прочутите винени области в Европа вече обявиха, че реколта 2012 се очертава с много добро качество."


В рамките на DiVino.Taste 2012 ще се проведе първото издание на WiFo под мотото "Да поговорим за вино и храна". WiFo е форум за вино (wine) и храна (food) и е съвместен проект на DiVino.Taste и ROI Communication, който има за цел да създаде общност от хора, които не просто се интересуват какво ядат и пият, но искат да споделят своя ентусиазъм и страст с хора, които мислят като тях.


Подробности за програмата на изложението може да намерите на taste.divino.bg

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK