Европейски Търговски Център достигна 85 процента заетост на площите

Съдържание от v-consulting. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Водещи международни компании наеха офис площи в Европейски Търговски Център (ЕТЦ), с което общата запълняемост на комплекса достигна 85 процента. Вече в експлоатация е и Сграда D - четвъртата от общо петте сгради на ЕТЦ. Това го нарежда сред най-успешните офисни проекти на българския пазар през последните години.


Ingram Micro, един от най-големите технологични дистрибутори в света, отваря своя офис в България имено в Европейски Търговски Център, където компанията е наела 2 874 кв.м., които ще бъдат усвоени на две фази. Ingram Micro (www.ingrammicro.com/) е сред Fortune 100 компаниите, като нейното встъпване в страната е важен положителен знак за инвестиционния климат.


Друг международен клиент, който беше привлечен от отличната локация и фасилити мениджмънт на Европейски Търговски Център, е американската фирма C3 Customer Contact Channels (www.c3connect.com/) – кол център, който обслужва хотелите Hilton. Площта, наета от компанията е 1322 м2, с което тя е първият наемател, нанесъл се в Сграда D на комплекса.


Сред новите наематели е и British American Tobacco (BAT) (www.bat.com/), която нае 920 км.м., за да премести своя офис от Бизнес Парк София в Европейски Търговски Център.


Ingram Micro и C3 Customer Contact Channels допълват портфолиото от наематели от аутсорсинг индустрията, заедно с Call Point New Europe, която заема 3 500 кв. м площ в Европейски Търговски Център.


"България се наложи като привлекателна дестинация за световноизвестните американски центрове за обслужване на клиенти и изнесени услуги. Радваме се, че успяхме да предложим на големите в този бранш най-добрите условия, за да разгърнат своя бизнес – отлична локация и най-високи стандарти на изпълнение. Това, което заложихме като цел при откриването на Европейски Търговски Център преди две години, да бъдем новата бизнес и административна зона на София, вече е реалност. При нас компаниите могат да открият синергията на бизнеса, модерната работна среда и качество на услугите, които отговарят на корпоративната им репутация. Привличането на световноизвестни фирми и на водещи български компании е доказателство за потенциала на Европейски Търговски Център.", коментира Таня Косева-Бошова, Изпълнителен директор на офисния комплекс.


Наематели в Европейски Търговски Център са телекомуникационната компания Alcatel-Lucent; Vivacom, производителят на електроника Samsung Electronics; модният гигант INDITEX /собственик на магазините Зара/, най-голямата фармацевтична компания в света Pfizer, международният производител на битова техника Bosch&Siemens, както и водещата верига за търговия с хранителни стоки Carrefour.


Проучване за 2012г. на международната консултантска компания Colliers International определя Европейски Търговски Център заедно с Бизнес Парк София като най-предпочитаните офис комплекси. Според проучването на Colliers International, качеството на проектите за офис сгради се определя най-вече от локацията - 30 на сто от запитаните посочват точно местоположението като водещ признак, когато избират работни се помещения. Друг важен фактор е качественото строителство (23%). Следват наличието на паркинг (9%) и лесната достъпност до обекта с кола (5%). Като следващи критерии са дефинирани обликът на сградата, разходите за поддръжка, наличието на фасилити мениджър и лесен достъп с градския транспорт.


"Европейски Търговски Център отговаря в пълна степен на критериите, които нашите клиенти определят като най-важни при избора на офис. Радваме се, че пазара на офис площи в България предлага такива качествени проекти като Европейски Търговски Център", коментира Верка Петкова, мениджър офис площи в Colliers International.


За Европейски Търговски Център:
Eвропейски търговски център (European Trade Centrе) се състои от пет клас А офис сгради с обща разгърната застроена площ (РЗП) от 72 300 кв. м. и разполага с 840 паркоместа. Всяка сграда има самостоятелен вход и пряк достъп до подземния гараж и складовите помещения. Офисната част предлага изключително практично и гъвкаво използване на пространствата от типа "open space".


European Trade Centrе и най-големия търговски център в България - THE MALL имат директно връзка. Специално за нуждите на офисната част и на шопинг мола е изграден тунел с дължина 90 метра, с две входящи и една изходяща лента.
Окачената елементна фасада със стъклопакет е с висока енергийна ефективност, максимална прозрачност, звукоизолация и неутрален цвят. Сграда А разполага с 6, а останалите с по 4 високоскоростни асансьора със специална система за контрол на трафика, която осигурява бързина и удобство на посетителите и наемателите.


При планирането и изграждането на European Trade Center са използвани последните иновативни и високотехнологични решения в сектора, понижаващи енергийните разходи и оптимизиращи функционалната среда. Офис сградите разполагат с висококачествени комуникационни системи, окабеляване, HVAC система, картов контрол, отличен транспорт, както и улеснен достъп за хора с увреждания. www.etc-bg.com/


За Colliers International:
Компанията е една от най-големите международни компании за услуги в сферата на недвижимите имоти с 12,300 служители в 522 офиса в 62 страни. Като част от деветите годишни награди CEE Quality Awards за качество на услугите в сферата на недвижимите имоти, Colliers International е отличена за най-добра консултантска компания за 2011 г. в категориите офис площи, пропърти мениджмънт и индустриални площи.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK