Практикер отвори в цялата страна

 

© Практикер

 Съдържание от Практикер. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Днес Практикер представи най-големия "направи-си-сам" онлайн магазин в страната - www.praktiker-online.bg. С тази стъпка компанията цели да достигне до потребителите в цялата страна, като в същото време прави пазаруването лесно и удобно. Магазинът стартира с асортимент от 5 700 продукта, разпределени в пет основни продуктови категории: инструменти, строителство, баня, дом, градина. Амбицията на компанията е до края на 2013 г. броят на артикулите да достигне 10 000.


Платформата на онлайн магазина е с лесна навигация и с възможности за филтриране, което позволява на потребителите да правят ценови сравнения. Сигурната онлайн платежна система облекчава плащанията, а за транспорта клиентите могат да избират измежду 3 фирми. Картите на лоялните клиенти са валидни и за онлайн покупки.


"За нас 2012 г. е година на промени. За последните десет месеца задълбочихме отношенията с нашите доставчици, като увеличихме броя на местните производители и към момента повече от 80% от доставчиците ни са български компании," коментира Райнер Витка, управител на Практикер България. "Заедно с тях се стремим да отговаряме своевременно на растящите изисквания на нашите потребители. Онлайн магазинът ни е една голяма и много важна крачка в тази посока. Горди сме да съобщим, че успяхме да запазим броя на клиентите си, въпреки несигурните икономически времена."


Стратегията за развитие на Практикер в България залага на няколко основни стълба: ясно дефинирани 3 ценови категории на асортимента – нисък, среден и A-клас; увеличен брой промоции и артикули с постоянно намалени цени; ново оформление в магазините с удобно представяне и по-лесен достъп до продуктите. Основната цел на компанията е да направи пазаруването по-приятно за клиентите си.


Практикер ЕООД е част от немската Практикер Груп. Групата оперира над 430 магазина в Европа. В България компанията присъства от 8 години и има 9 магазина – два в София, по един в Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Велико Търново, Русе и Плевен.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK