Western Union подписа договор с Фалкао за присъединяване към новата инициативата PASS

Съдържание от Western Union. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Компания Western Union (NYSE: WU), световен лидер в сферата на паричните преводи и новият Глобален Партньор на UEFA Europa League, обявява, че подписва договор с един от най-добрите нападатели в света, Атлетико Мадрид и националния отбор на Колумбия – Радамел Фалкао, който ще се присъедини към инициативата PASS.


Фалкао ще бъде глобален посланик на инициативата PASS на Western Union, която има за цел да превърне всеки успешен пас от този сезон на турнира UEFA Europa League във финансова подкрепа, с която да се покрият разходите за еднодневно обучение на младите хора по света.


"Бях заинтригуван от инициативата PASS на Western Union и я усетих близо до мен." споделя Фалкао, който печели два пъти UEFA Europa League - с Порто и Атлетико Мадрид, отбеляза рекордните 17 гола през последния сезон на турнира и допринася със своите качества за класирането на Колумбийския национален отбор на световното първенство през 2014 година.


"През цялата си професионална футболна кариера съм играл извън Колумбия, но въпреки това съм изключително горд с моята родна страна и приветствам възможността чрез инициативата PASS, да допринеса за събирането на средства за образователни проекти в Латинска Америка", допълва Фалкао.


Партнирайки си с неправителствени организации и организации с нестопанска цел, инициативата PASS ще осигури обучение за учители, както и стипендии за учениците, като първоначално се фокусира върху единадесет страни по света– Бразилия, Китай, Колумбия, Ямайка, Мексико, Мароко, Нигерия, Сенегал, Румъния и Турция. Към момента са реализирани общо 83 054 успешни подавания в този сезон на турнира UEFA Europa League, което означава, че са осигурени 83 054 учебни дни за децата по света.


По повод на договора с Фалкао, Марк Одрит, Вицепрезидент Global Brand в Western Union коментира:


"Заедно с неговите изключителни футболни умения, "историята" на Фалкао беше ключов фактор зад решението ни да го поканим да бъде глобален посланик на инициативата ни PASS. Въпреки, че е роден в Колумбия, той е играл в цял свят в Аржентина, Португалия и Испания. И като много от клиентите на Western Union, той е трябвало да създаде дом далеч от родното си място."


"Изпращането на пари за добро е в сърцето на това, което правим, а образованието е една от основните причини, поради които нашите клиенти изпращат пари. Според ЮНЕСКО , 71 милиона умни и усърдни студенти в световен мащаб не записват средно или професионално образование. С инициативата PASS, ние искаме чрез силата на футбола и чрез играчи като Фалкао да информираме обществеността за това предизвикателство и да предоставим подкрепа за младите хора и общностите, на които принадлежат."


Фалкао се присъединява към бившата международна футболна звезда Патрик Виера, като става посланик на инициативата PASS. И двамата произхождат от страни извън Европа, като впоследствие стават световноизвестни футболни звезди.


Повече информация за инициативата PASS на Western Union и за актуална статистика за всеки отбор и играч от UEFA Europa League, моля, посетете www.wu-pass.org.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK