Млади лидери и деца от цялата страна се обединияват около популяризирането на българският фолклор

 

© Българският фолклор 2011

 Съдържание от Елга Андреева. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Тази събота, 24 ноември 2012 година, от 10:30 сутринта ще се проведе десетото юбилейно издание на благотворителния конкурс-концерт "Българският фолклор", организиран от младежи за младежи. В залата на Модерен театър, София, за голямата награда ще се борят повече от 300 деца, разпределени в 13 ансамбъла от цялата страна. Всички те ще изпълнят по един фолклорен танц, предварително подготвен от тях. Водещи на събитието ще бъдат младите актьори Александър Недялков и Евелин Костова от сериала "Къде е Маги?", излъчван по bTV.


Участниците ще се борят и за още една специална награда, предоставена от bTV, която включва и гостуване в предаването "Преди Обед". Благотворителната инициатива е подкрепена от медията в рамките на кампанията "Заветите на България", стартирала през септември в чест на българското културно и историческо наследство.


Благотворителният конкурс - концерт се организира за десета поредна година от младежката организация Ротаракт, като всички събрани средства отиват за популяризирането и подпомагането на фолклорните танцови ансамбли, взели участие в събитието. Тази година, специални гости ще бъдат и два състава на деца лишени от родителски грижи, от с. Доганово и с. Дрен, които също ще се включат със свои музикални изпълнения.


Поради големия интерес, тази година организаторите на надиграването получиха подкрепата на седем фирми, които се обединиха около каузата за популяризирането на българския фолклор. Спонсорите осигуриха дарения под формата на лакомства, сокове, книги и енциклопедии за всички участници.
Ротаракт е програма на Ротари Интернешънъл за млади лидери на възраст от 18 до 30 години, за които този конкурс-концерт се е превърнал в традиционен и обичан проект. Важно за организаторите е да се съхранят българската идентичност и традиции и да се предостави възможност за развитие на детските ансамбли.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK