УниКредит Булбанк е "Банка на годината 2012" в България

Съдържание от ABC Design & Communication. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

През изминалата година банката затвърди лидерската си позиция на пазара по размер на активи, депозити, кредити и корпоративно и инвестиционно банкиране.


УниКредит Булбанк получи приза "Банка на годината 2012" в България от международното списание The Banker, част от групата на Financial Times. Най-престижната награда в банковия сектор беше връчена вчера вечерта на главния изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян и на главния оперативен директор на банката Андреа Казини на официална церемония в Лондон.


Българската банка повтори успеха си от 2011 г., въпреки че европейската икономика продължи да се влошава, отбелязва списание The Banker. УниКредит Булбанк подобрява основните си показатели и се представя по-добре от пазара като цяло. Възвръщаемостта на собствения капитал на банката е нараснала до 12% при 9.3% през 2010 г. Нетната печалба на най-голямата българска банка се е увеличила с 42.7% през 2011 г., а година по-рано ръстът е бил 18.5%, посочват още в мотивите си от престижното финансово издание.


"Изминалата година беше пълна с предизвикателства, като основните трудности бяха свързани с повишаване на конкуренцията и трудната икономическа среда", коментира Левон Хампарцумян. Той каза още, че през следващата година с цел повишаване на удовлетвореността на клиентите УниКредит Булбанк ще продължи да инвестира в развитието на електронните канали за банкиране, както и в развитието на човешките ресурси.


Към 30 септември 2012 г. печалбата на УниКредит Булбанк достига дял от 30.7% от печалбата на банковия сектор в България. Нетната печалба на банката възлиза на 154.6 млн. лв.


През изминалата година УниКредит Булбанк затвърди лидерската си позиция на пазара по размер на активи, депозити, кредити и корпоративно и инвестиционно банкиране.


На годишните си награди през тази година списание The Banker определи най-добрата банка в 149 страни и връчи 5 регионални приза. От класацията обаче бяха изключени Гърция и Кипър заради проблемите и негативните ефекти най-вече с гръцкия дълг. Исландия и Ирладния също все още не участват в престижния конкурс.


Наградите "Банка на годината 2012" се връчват на тези финансови институции, които се справиха с предизвикателствата в една изключително динамична и нестабилна икономическа среда, показаха иновативност, ефективност, добро управление и допринесоха за развитието на своите клиенти и на икономиките, в които работят, обясниха още от The Banker.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK