Пощенска банка отново е най-добрата банка попечител за чуждестранни и местни клиенти у нас

Съдържание от proximitysofia. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

За трета поредна година Пощенска банка е определена за най-добрата банка у нас в предоставянето на попечителските услуги на чуждестранни и местни институционални клиенти. Признанието се присъжда в ежегодната класация на най-престижното световно списание в областта на попечителските услуги Global Custodian.


В проучването на изданието за развиващите се пазари през 2012 г. Пощенска банка получава най-високата числова оценка за предлаганите от нея услуги и в двете категории – 5.90 за "чуждестранни клиенти" и 6.04 за "местни клиенти", като през 2012 г. в категория "местни клиенти" финансовата институция е и единственият "top rated" участник от България. В допълнение, банката е отново с най-високите числови резултати измежду всички участници.


Пощенска банка е оценена с отличието "best in class" в 12 от общо 13 подуслуги за чуждестранни клиенти и в 8 от общо 12 подуслуги за местни клиенти. Заслугата за това е на специалистите в управление "Капиталови пазари" и отдел "Попечителски услуги" на финансовата институция.


Списанието цитира местни и чуждестранни клиенти на Пощенска банка, които изказват удовлетворение от получените услуги. Местен клиент твърди: "Изключително компетентен екип, осигурява ни отлична комуникация и бързо решение на проблемите". Списанието отбелязва, че оценката на анкетираните относно технологичното развитие и връзката с клиенти на банката остава отлична. Според цитираните инвеститори "банката е с най-добрите попечителски услуги и трябва да се стреми да запази лидерството си".


Пощенска банка предлага пълна гама попечителски и депозитарни услуги на местни и чужди институционални клиенти, включително съхранение на клиентски портфейли от ценни книжа и извършване на операции с тях, информационно обслужване и обработване на корпоративни събития, събиране на доходи и извършване на плащания към трети страни, осигуряване спазването на нормативните и други правила, както и отчетна и контролна дейност.


Списание Global Custodian е специализирано издание, което отразява услуги с ценни книжа на световния пазар. Изданието предлага анализи и коментари на последните новини и събития в сектора и е известно със своите годишни проучвания, които се приемат като бенчмарк за сектора. В началото на 2013 т. списанието публикува за 24-ти пореден път класация на банките, предоставящи попечителски услуги, базирано на проучване сред клиентите им.


Пощенска банка с правно име "Юробанк И Еф Джи България" АД е член на Юробанк Груп.


Юробанк Груп е европейска банкова организация със 73,6 млрд. евро активи (към първо тримесечие на 2012 г.), която предлага универсално банкиране в осем страни. Юробанк е втората по големина банка в Гърция, с водещи позиции в България, Румъния и Сърбия. Банката предлага ексклузивни решения за управление на активи в Кипър, Люксембург и Лондон и присъства на банковия пазар в Украйна.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK