Нов извънземен кинокомплекс Арена Делукс отваря врати в България Мол, София

Съдържание от V-consulting. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Най-новият и високотехнологичен кинокомплекс на водещата киноверига Арена отваря врати на 17.1.2013 г. в търговския център България Мол на бул. "България" 69 в столицата. Кинокомплексът разполага със седем зали, 1000 места, включително и ултра луксозна зала с лимитиран брой места.


Този път кина Арена не само следват характерната традиция да интегрират последните световни технологични нововъведения, но и имат амбицията да достигнат върха! Въвеждането на RealD 3D в комбинация с Dolby Atmos позволява на зрителите на Кино Арена Делукс да се докоснат до възможно най-оптимизираното кино изживяване.


Dolby Atmos е най-значимото постижение във филмовия звук след въвеждането на многоканалната система, като кино Арена Делукс е едва 15-тото кино в Европа, което разполага със системата с уникален подход към звуковата картина. По-големият брой озвучителни тела гарантират по-плавното движение на звука и пресъздават естествена, близка до реалния живот среда. Звуковият ефект следва движението на камерата, което предлага на зрителя ново мощно и драматично изживяване, аналогично на 3D системата.


RealD е най-успешната технология в 3D забавлението. Предлага ярко, ултра реалистично изображение и луксозни модерни RealD 3D очила.


В допълнение, залите в Кино Арена Делукс са сред първите в света, оборудвани с HFR технология, която позволява да се прожектират филми в 48 и 60 кадъра в секунда, вместо в познатите досега 24. Кожени седалки с неповторим дизайн и кресла тип "love seats" с повдигаща се облегалка и люлеещ механизъм създават невероятен комфорт и добавят още един елемент към пълното удоволствие от ходенето на кино!


"Ние сме щастливи, че кина Арена са сред първите в света, технически оборудвани и готови да започнат прожекции на HFR 3D продукции, както и да зарадват киноманите с възможно най-революционната озвучителна система Dolby Atmos. Изключително сме доволни и от нашето партньорство с RealD 3D, които са лидер в производството на системи и очила за 3D кинопоказ", коментира Стефан Минчев, собственик на веригата кина Арена. "Кино Арена се стреми винаги да бъде в крак с новостите в света на киното, както по отношение на технологиите, така и по отношение на обстановката. От десетгодишния ни екзибиторски опит имахме възможност да се убедим, че интересът на зрителите е толкова по-голям, колкото е по-голямо старанието ни да им предлагаме всичко ново. Ние знаем, че трябва да направим нещо наистина впечатляващо, за да спечелим уважението на българската публика, която е много по-взискателна от европейската, уверявам ви", допълни той.


С отварянето на Кино Арена Делукс кината Арена стават десет - в градовете София, Варна, Стара Загора, Пловдив, Велико Търново и Плевен. С това залите в киноверигата стават 77, а местата - над 12000!

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK