Мартин Гиков влезе в Управителния съвет на УниКредит Лизинг

Съдържание от ABC Design & Communication. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Мартин Гиков е новият член на Управителния съвет на УниКредит Лизинг. От началото на тази година той поема и поста на главен търговски директор.
В последните десет години Мартин Гиков оглавяваше отдел "Финансиране на недвижими имоти" в УниКредит Булбанк. Професионалният му опит включва позиции в Артур Андерсен България ООД / Ърнст и Янг ООД като старши специалист в отдел "Одити и Застраховки".


Мартин Гиков е работил още и като финансов анализатор в Лукойл България. Той стартира професионалната си кариера като специалист в Първи брокерски отдел на Charles Schwab & CO., INC, Investment Banking And Brokerage House, САЩ, след което продължава работа като бизнес консултант в The Corps of Commissionaires LTD, Великобритания.


"С натрупания опит в УниКредит Булбанк ще работя за създаване на повече съвместни проекти между лизинговото дружество и банката, така че лоялните ни клиенти да имат допълнителни ползи, ако работят с нас като група", коментира Мартин Гиков. Той каза още, че ще работи за затвърждаване на водещата позиция на пазара на УниКредит Лизинг.


Мартин Гиков има бакалавърска степен Bachelor of Science, като има диплома и по финанси и икономика. Той има и Международен бизнес сертификат от Arizona State University, Tempe, САЩ. Освен това Мартин Гиков има магистърска степен Master of Science по счетоводство и управление на финанси от Университета за Национално и Световно Стопанство.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK